Halottak napja – Nincs fennakadás a BKV-járatok közlekedésében

Vasárnap délelőtt nem volt fennakadás a BKV temetőket érintő járatainak közlekedésében – közölte a fővárosi cég fődiszpécsere az MTI-vel.

A legtöbb jármű 60-70 százalékos kihasználtsággal szállította az utasokat, délután azonban várhatóan már nagyobb forgalomra lehet számítani, legalábbis a korábbi évek tapasztalatai alapján.

A BKV mindenszentek és halottak napja miatt sűrűbben közlekedteti a temetőket érintő járatait, továbbá rendkívüli járatokat is indított. Az egyes villamosok és buszok pontos menetrendjét a járatokon is kifüggesztették, de arról a cég honlapján is tájékozódhatnak az utasok.

A BKV tájékoztatása szerint sűrűbben közlekedik a 3-as, a 28-as, a 42-es, az 52-es és 59-es villamos, a 8-as, a 30-as, a 36-os, az 53-as, az 58-as, a 68-as, a 92-es, a 93-as, a 95-ös, a 130-as, a 160-260-as, a 169E, a 182-es, a 184-es, a 194-es, a 196 és 196A, a 202E, valamint a 2018-as busz.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a nagyobb forgalmú köztemetőkhöz több rendkívüli járatot is forgalomba állított a BKV. November 1-jéig a 30B, a 36B, a 38B, az 58A, a 68A, valamint a 218A jelű járatokkal is megközelíthetőek lesznek a temetők.

A BKV azt kéri a gépjárművezetőktől, hogy szabálytalan parkolással ne akadályozzák a közösségi közlekedést.

Tóth Gábor, a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. szolgáltatási igazgatója is arról számolt be az MTI-nek, hogy – néhány parkolási problémát leszámítva – nincs fennakadás a rendőrség által biztosított forgalomban.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy a temetők felé tartó megnövekedett forgalom miatt több helyen változtattak a megszokott forgalmi renden, így például megállási tilalmat vezettek be a temetőkhöz vezető utakon.

A szóvivő elmondta azt is, hogy november 1-jéig több mint 1100 rendőr vigyáz a temetők rendjére és a közutak biztonságára. Közölte, a rendőrség azt kéri, senki ne hagyjon a gépjárművében értéket, és a temetőlátogatás során is vigyázzon mindenki az értékeire.

Comments Closed