Drogültetvény a szomszédban

Megtalálták a rendőrök a szeptemberben elfogott törökbálinti férfiak által újszerű technológiai módszerrel fenntartott drogültetvényt és az elrejtett tablettázógépüket – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) kedden az MTI-vel. A rendőrség szerint a gyanúsítottak összesen mintegy 100 millió forintnyi kábítószert állíthattak elő.

A PMRFK felidézte: egy 20 éves budapesti és egy 21 éves tatabányai férfi ellen ősz elején azért indult eljárás, mert a gyanú szerint rendszeresen állítottak elő kábítószert, valamint termesztettek kábítószer tartalmú növényt.

Az azóta előzetes letartóztatásban lévő férfiak lakásán pszichotróp gomba termesztéséhez és amfetamin előállításához szükséges eszközöket, vegyszereket foglaltak le a rendőrök. A helyszínen 8 doboznyi, fejlődésnek indult gombatelepet, 10 gramm szárított pszichotróp gombát és két fecskendőnyi, a termesztéshez szükséges oltóanyagot találtak.

Az eljárás során a nyomozók látókörébe került egy 28 éves budapesti és egy szintén 28 éves törökbálinti férfi is, akik tartózkodási helyén szeptember 1-jén ugyancsak házkutatást tartottak. Egyiküknél marihuánát, speedport és csaknem száz ecstasy tablettát, élettársa táskájában pedig szintén kábítószert találtak, amelyet az a két elfogott férfitól szerzett be.

A budaörsi rendőrök még aznap éjjel egy törökbálinti hétvégi házban rajtaütöttek két férfin, akik az illegálisan működő kábítószer-laboratórium nyomait próbálták eltüntetni az egyik gyanúsított megbízásából. A lakásban nagy mennyiségű amfetamint, különböző, kábítószer előállításához használt vegyszereket, tárgyakat találtak a rendőrök.

A PMRFK tájékoztatása szerint a rendőrök hétfőn találták meg a férfiak drogültetvényét egy törökbálinti ipartelepen. A férfiak által már öt éve bérelt, 10 videokamerából és több mozgásérzékelőből álló biztonsági rendszerrel védett 230 négyzetméteres épületben 1.800 töves vadkenderültetvényt, fél kilogramm szárított növényi virágzatot, továbbá több mint 1 kilogramm fehér és sárgás port – vélhetően nyers, hígítatlan amfetamint – foglaltak le.

A négy helyiségre osztott, kábítószer-termesztésre átalakított raktárban a növények fejlődéséhez szükséges állandó környezeti viszonyokat 10 légkondicionáló-berendezés segítette, a termelés pedig 15, dőlésgátlóval és vízforgatós öntözőberendezéssel felszerelt tenyészasztalon zajlott. Az igazságügyi botanikus szakértő szakvéleménye szerint mindez egy újszerű termesztési technológiát képviselt, és nem kizárt, hogy a termesztés már 2007-től, a raktár bérlésének a kezdetétől zajlott.

A Pest megyei rendőrség közlése szerint október elején Törökbálinton egy furgonba rejtve találtak egy tablettázógépet, amellyel a gyanú szerint az egyik, előzetes letartóztatásban lévő budapesti férfi a saját maga, valamint két társa által gyártott amfetaminból több tízezer tablettát készített.

Comments Closed