Calvin Harris lesz Rihanna “előzenekara” Budapesten

Calvin Harris melegíti be a közönséget Rihanna magyarországi koncertjén: a skót énekes-dalszerző-dj december 8-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában a barbadosi sztárénekesnő előtt.

“Tökéletesen illik a Loud turnéhoz, mégis valami egyedit fog hozni, ami igazi élmény lesz a rajongóknak” – idézi a szervező Live Nation közleménye a 23 éves Rihannát, a világ egyik legsikeresebb énekesnőjét annak kapcsán, miért választotta Calvin Harrist az európai állomásokra.

Harris csaknem egy évtizede tevékenykedik a zeneiparban, hét Top 10-es felvétele volt, közülük az I’m Not Alone és a Dance Wiw Me (Dizzee Rascallal) vezette a brit slágerlistát.

Az énekesnő turnéja még tavaly kezdődött, az európai rész idén szeptemberben indult. A koncertek mindenütt nagy sikerrel zajlanak; a showt várhatóan összesen mintegy 1,5 millió ember fogja látni, mire befejeződik a körút. Rihannának sikerül megdöntenie a londoni O2 Aréna eddigi rekordját, miután tíz teltházas koncertet ad az ősz folyamán az angol fővárosban, amit még előtte senki nem tudott megtenni a sportcsarnok megnyitása óta – közölte a Live Nation.

A rhythm and blues, a pop, a reggae és a dance műfajában egyaránt otthonosan mozgó énekesnő Robyn Rihanna Fenty néven született Saint Michael szigetén, Barbadoson 1988-ban és 16 éves korában költözött az Egyesült Államokba.

Debütáló albuma, a Music of the Sun 2005-ben jelent meg; egy évvel később kiadott második anyaga, a Girl Like Me hozta meg első amerikai listavezető kislemezét, az SOS-t. Az igazi áttörést a 2007-ben megjelent harmadik album, a Good Girl Gone Bad című anyag jelentette, amelyről három listavezető dal is kikerült: a Jay-Z-vel közösen rögzített Umbrella, a Take a Bow, valamint a Disturbia. Negyedik stúdiólemezéről, a 2009-es Rated R-ról a Rude Boy vezette az amerikai listát, akárcsak a tavaly novemberben kiadott Loudról az Only Girl (In the World) és a What’s My Name?.

Rihanna fiatal kora ellenére már több mint 25 millió albumot és 45 millió kislemezt adott el, valamint négy Grammy-díjat gyűjtött be.

Comments Closed