Elásott emberek – Négy holttestet hantoltak ki a csepeli erdőben – ÖSSZEFOGLALÓ

Négy holttestet hantoltak ki a rendőrök csütörtökön Csepel egy erdős területén; sajtóértesülések szerint egy uzsorás gyanúsítható a bűncselekménnyel, a férfi élve ásta el áldozatait, akiktől előzőleg pénzt követelt; a helyszínelés befejeződött; Szerbia budapesti nagykövetsége szerint a gyanúsított a hírekkel ellentétben nem szerb nemzetiségű.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a rendőrség honlapján azt írta, hogy a négy ember halálának pontos okát, idejét, körülményeit igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálják. Az NNI emberölés miatt indított nyomozást; a bűnügyről a nyomozás érdekeire tekintettel más információt egyelőre nem kívánnak közölni.

Bartha László, az NNI szóvivője az MTI érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a bűnügynek hány gyanúsítottja van. Mindössze annyit közölt: a csepeli területen befejezték a helyszínelést.

A bűnügyről elsőként a Magyar Televízió Híradója közölt információkat, még csütörtök este.

Korábbi sajtóértesülések szerint egy szerb uzsorás gyanúsítható a bűncselekménnyel, de Szerbia budapesti nagykövetsége cáfolta, hogy a feltételezett elkövető szerb állampolgár vagy szerb nemzetiségű volna. Információik szerint macedón lehet a tettes.

A gyilkosságok gyanúsítottja élve ásta el áldozatait, akiktől pénzt követelt. A Magyar Nemzet egyik újságírójának csütörtök éjjel sikerült megszólaltatnia azt az erdélyi fiatalembert, aki – állítása szerint – megszökött a bűnözőktől; ő vezette nyomra a rendőröket, miután kiásta magát a gödörből, amelybe nyakig betemették. Elmondása szerint a szerb férfi kicsalta őt az erdőbe, ott egy hajléktalan házaspárral közösen fojtogatni kezdték, majd egy előre megásott gödörbe nyakig eltemették, a bankkártyáját pedig elvették, hogy arról pénzt vegyenek le.

Az MTI tudósítója péntek délelőtt a csepeli területről azt jelentette: semmi nem utal arra, hogy az 12 órával korábban bűnügyi helyszín volt. Mindössze annyit lehet látni, hogy a gödröket – amelyek feltehetően a holttesteket rejtették – egy munkagéppel már feltöltötték. A környéken az MTI tudósítója semmilyen mozgást nem tapasztalt.

Comments Closed