Sanghaji vizes vb – Kemény Dénes csapatot hirdetett

Kihirdette a júliusi sanghaji világbajnokságra utazó 13 fős csapatát szerdán Kemény Dénes, az olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A vlv.hu beszámolója szerint Vámos Márton, Baksa László, Bundschuh Erik és Török Béla marad ki az együttesből, előbbi ugyanakkor indulásig a csapattal marad, utóbbi három pedig az Universiadéra készülő főiskolás válogatotthoz csatlakozik. A hétvégén sorra kerülő Vodafone Kupán csak a vb-re utazók szállnak vízbe.

Kemény Dénes a vlv.hu-nak azt mondta, minél jobban akarnak szerepelni a sanghaji tornán, s a névsor véglegesítésekor a játékosok által mutatott teljesítmény mellett azt is mérlegelte, hogy melyik vízilabdázó szerepeltethető több poszton.

“Nem okozott nagy megrökönyödést, s úgy vettem észre, volt néhány játékos, aki fellélegzett” – válaszolta a keretből kimaradtak reakcióját firtató kérdésre a szövetségi kapitány.

A magyar csapat a 2008-as Európa-bajnok Montenegróval, a vb-második Spanyolországgal, valamint Kazahsztánnal játssza a csoportmérkőzéseket július 16. és 31. között sorra kerülő vb-n, amelynek első három helyezettje jogot szerez a jövő évi londoni olimpián való részvételre.

A magyar válogatott kerete:
—————————
kapusok: Nagy Viktor, Szécsi Zoltán
mezőnyjátékosok: Biros Péter, Hárai Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga II. Zsolt

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.