Budaörsön utcai hajléktalanellátóvá alakul a Vöröskereszt ingatlana

Az utcai szociális alapellátás háttérintézményévé alakítja régen irodaként használt budaörsi ingatlanát a Vöröskereszt Pest megyei szervezete – közölte a szervezet igazgatója az MTI-vel.

A felújítás, illetve bővítés költségeinek zömét – több mint 17 millió forintot – az unió finanszírozza.

Rotyis József elmondta, hogy a Budaörsön, Budakeszin és Törökbálinton élő hajléktalanok számára a régi épületben a társadalmi integrációt segítő tréningeket tartanak majd, míg egy új épületben egyebek mellett irodát és készenléti raktárat alakítanak ki.

A hajléktalan ellátás háttérintézményének megteremtése szükségessé teszi a régi irodaépület fűtésének és világításának korszerűsítését, burkolatcseréjét, festését, a tetőszerkezet szigetelését, a nyílászárók cseréjét, illetve az udvar rendbetételét is – fűzte hozzá az igazgató.

Az összesen több mint 21 millió forintba kerülő beruházás már elkezdődött, a munkálatokkal várhatóan nyár közepén végeznek.

Budaörsön, illetve környékén körülbelül 40-50 hajléktalant tartanak számon, mindannyiukat rendszeresen “szemmel tartják”, segítik a megyei Vöröskereszt utcai gondozói.

Ha elkészül az új háttérintézmény, a kliensek heti kétszer két órában itt intézhetik ügyes-bajos dolgaikat, egyebek mellett telefonálhatnak, használhatják az internetet (például munkakeresésre), illetve a hamarosan beszerzésre kerülő nagyteljesítményű mosó- szárítógépet is.

A szükséges engedélyek megszerzését követően valószínűleg ősztől indulhat be a közös munka, de az igazi “nagyüzem” a tél során várható – mondta Rotyis József.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.