Kezdődik a rendvédelmi dolgozók tüntetése

Gyülekeznek a rendvédelmi dolgozókat képviselő szakszervezetek és a hozzájuk csatlakozó érdekképviseletek pénteki tüntetésének résztvevői a fővárosban, az V. kerületi Kossuth Lajos téren.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke, Kónya Péter hétfőn jelentette be, hogy pénteken újabb megmozdulást tartanak. A tüntetésre ékezők a Kossuth Lajos szobra előtti parkban gyülekeznek, ahol egy színpadot is felállítottak. A gyülekezők között sok tűzoltón bevetési ruhát látni, mások a szakszervezetek emblémáját viselő öltözékben jelentek meg.

Az áprilisban kezdett figyelemfelkeltő demonstrációt azért hirdették meg, hogy kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követeljenek, és a jelenlegi hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba. Jobb munkakörülményeket sürgetnek, továbbá, hogy korszerű védő- és munkaeszközöket kapjanak.

Kónya Péter – a katonákból, rendőrökből, vámosokból, börtönőrökből, tűzoltókból és polgári védelmisekből álló demonstrációs bizottság vezetője – hétfőn elmondta: a pénteki demonstráció során autós és gyalogos, illetve fáklyás felvonulást terveznek, élőlánccal kívánják körbe venni a Parlament épületét.

A rendvédelmi dolgozók demonstrációjához csatlakozott a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület is, a szervezők nem emeltek ez ellen kifogást.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.