Újra járható lesz a Műegyetem rakpart

Kétéves lezárás után várhatóan néhány héten belül újra megnyitják a Műegyetem rakpartot az autóforgalom előtt, miután rövidesen befejeződnek a 4-es metró beruházáshoz kapcsolódó útépítési munkák.

A XI. kerületi Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca közötti felsőrakpart-szakaszon a közlekedés kétszer egy sávon indulhat majd meg. A főpolgármesteri hivatal sajtóirodájának szerdai tájékoztatása emlékeztet arra, hogy a Szent Gellért téri állomás szerkezetépítése tavasszal befejeződött, a vállalkozó a pajzskiszolgáló berendezések elbontása után az állomás fölötti, úgynevezett leadónyílásokat megszüntette, így lehetőség nyílt a felszín rendezésére.

Közölték, hogy az útépítési munkák a tervek szerint május közepéig befejeződnek, ezt követően a Műegyetem rakpart eddigi teljes útzára megszűnik, csak két szűk munkaterületrész marad lezárva.

A két éve tartó útlezárás megszüntetése várhatóan jelentősen javítja majd Dél-Buda közlekedését.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság 2009 május végén zárta le a Műegyetem (azaz felső) rakpartot a metróalagút fúrása miatt. Azóta az észak-déli gépkocsiforgalom az alsó rakpartot, illetve a Budafoki utat és Bartók Béla utat terhelte.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.