Célegyenesben a 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál

Két héttel a düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos kezdete előtt célegyenesbe érkeztek az előkészületek, és a versenyzők is elkezdték az első próbákat.

Elsőként a lengyel induló, Magdalena Tul adja majd elő versenydalát. Ő egyike azoknak a fellépőknek, akik nem angolul, hanem anyanyelvükön énekelnek a fesztiválon. A “popzene Európa-bajnokságán” 43 nemzet versenyzői lépnek fel. Németország, Olaszország, Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Királyság énekesének biztos helye van a május 14-i döntőben, a többi ország versenyzőjének – köztük a magyar Wolf Katinak – viszont először a május 10-i és május 12-i elődöntőkben kell megmérkőzniük.

A magyar versenyző május 10-én, tizenötödik előadóként énekli el Szerelem, miért múlsz? című dalát. (A Magyar Televízió az elődöntőket és a döntőt is élőben közvetíti.)

Az elmúlt hetekben a düsseldorfi Aréna futballstadion gigantikus méretű televíziós stúdióvá változott. A show ideje alatt huszonöt kamera dolgozik majd azon, hogy a várhatóan 120 millió tévénéző a legjobb minőségben követhesse figyelemmel a győztes kiválasztását.

Az énekeseknek egy 520 fényelemmel felszerelt, hatvanszor tizennyolc méteres LED-fal szolgál díszletül a színpadon.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.