Shakira-koncert magyar táncos rajongókkal az Arénában

Shakirával táncolhat együtt húsz szerencsés magyar rajongó csütörtökön a Papp László Budapest Sportaréna színpadán; a latin pop-rock királynője a Táncolj Shakirával című internetes szavazóverseny győzteseivel rophatja együtt a Waka Wakát.

A szervező Live Nation tájékoztatása szerint a produkció szinte mindent magával hoz Budapestre a technikától a saját szakácsig és az öltöző berendezéséig.  A budapesti koncertre Shakira csupán csütörtök délután érkezik meg Milánóból (ahol szerdán lép fel), és éjszaka már tovább is megy a következő helyszínre, Bukarestbe, ahol szombaton lesz jelenése. Az énekesnő valamivel 20 óra után lép színpadra, valószínűleg egy felvezető, közönséget bemelegítő dj-produkció után.

A 34 éves Shakira nemcsak énekesnő, hanem dalszerző, zenész, producer és táncos is, minden idők legsikeresebb kolumbiai előadója: eddig kilenc albumot készített, kétszeres Grammy-díjas, hétszeres Latin Grammy-győztes, világszerte mintegy 60 millió albumot adott el.

Spanyol nyelvterületen az áttörést az 1998-ban megjelent harmadik albuma, a Pies Descalzos hozta meg számára, első angol nyelvű lemeze, a Laundry Service (2001) pedig az egész világon ismertté tette. Tavaly az ő dala, a Waka Waka (This Time for Africa) volt a labdarúgó-világbajnokság hivatalos dala, Shakira fel is lépett Dél-Afrikában az eseményt felvezető ünnepségen, valamint a döntő előtt. A futball hozta meg számára új párját is: nemrég óta Gerard Piquével, a Barcelona világbajnok spanyol védőjével jár.

Pies Descalzos néven alapítványt hozott létre, ez több mint hatezer szegénysorban élő kolumbiai gyermek oktatását és élelmezését biztosítja, valamint nemzetközi tevékenységet is végez Haitin és Dél-Afrikában. Shakirát az UNICEF jószolgálati nagykövetei közé választotta.

A Sale El Sol/The Sun Comes Out című legutóbbi, 2010-es albumának turnéján az első idei állomás március 1-jén Argentínában volt. Shakira 2007 márciusában már fellépett a Papp László Budapest Sportarénában.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.