Exkluzív interjú Gombos Edinával: “Próbálunk tenni azért, hogy megváltoztassuk az emberek gondolkodásmódját”

Gombos Edinát méltán nevezhetjük a felelősségteljes állattartás és állatszeretet képviselőjének. Vele készítettünk exkluzív interjút!

Sokan szeretjük az állat-főszereplős filmeket. Ki ne hallott volna a 101 kiskutyáról, Lassie-ről, de ide sorolhatjuk Rex felügyelőt is…, sőt még Beethovenről sem csak a nagy zeneszerző juthat az eszünkbe!

Szörnyella De Frász figurája, aki használati árucikként tekintett a foltos blökikre a filmvásznon, a felelőtlen állattartók megtestesítőjévé vált.
Ennek a szemléletmódnak a gyökeres ellentétje a TV2 Aktív és a FEM3 Edina és Joshi műsorvezetője: Gombos Edina, akit méltán nevezhetünk a felelősségteljes állattartás és állatszeretet képviselőjének.
Kisugárzó szeretete gyógyírt jelentett az összetört kutyaszívekre, amikor a Budaörsi Állatmenhely lakóit látogatta meg. Vele készítettünk exkluzív interjút:

Miért pont a Budaörsi Állatmenhelyre esett a választása, hogy segítő kezet nyújtson az elesettek számára?
– Elsősorban azért, mert a térség lakója vagyok, így bármikor oda tudok ugrani egy kis eleséggel, vagy csak azért, hogy megsimogassam, megsétáltassam a kutyákat. Természetesen elismerem a menhelyen dolgozók munkáját is, tudom, mennyire szeretettel bánnak az állatokkal.

Megosztaná velem a legszívszorítóbb kutyás élményét?
– Bármennyire meglepő, de nem nálunk a legrosszabb a kutyák sorsa. A latin térségben jóval több eb kóborol az utcákon, hihetetlen állapotban. Az egyik havannai sétámon egy olyan kutyába botlottam, amely már a végét járta. Megcsonkított végtagokkal fetrengett az utcán. A felkínált ételt már nem fogadta el tőlem.

Milyen fajtájú házi kedvencei vannak és közöttük ki a családnak „a szeme fénye”?
– Négy kutyánk van, két tacskó, egy Labrador és egy pici Yorkshire terrier. Mindegyiket egyformán imádom, külön egyéniségek. Sajnos, az anyatacskónk már elég idős, így rá kell vigyázni a legjobban. A széltől is óvjuk – szó szerint.

Mit üzenne a felelősségteljes állattartással kapcsolatban polgártársainknak?
– Mindenkinek nagyon át kell gondolnia, ha állatot akar magához venni. Az állattartás nem egyszerű feladat, felelősséggel tartozunk kis kedvencünkért. Ahogy hozzánk kerül, foglalkozni kell vele, gondoskodni kell róla. Aki ezt nem tudja napi szinten vállalni, akkor inkább mondjon le a tervéről, ne okozzon szenvedést egy állatnak.

Az állatvédelem terén, milyen feladatokat lát el?
– Gyakran látogatok ki örökbefogadó napokra, hogy személyes jelenlétemmel támogassam az ilyen kezdeményezéseket. Emellett időnként tápot is viszek a menhelyekre. Ha pedig megkeresés érkezik hozzám, – ahogy időm engedi -, állok rendelkezésre.

Az új, Joshi Bharat-tal közös műsora, az Edina és Joshi nagyon népszerű. Az ezoterikus műsorban külön értékelik a nézők, hogy van főzés is. Úgy gondolom, hogy a nézők szívéhez a hasán keresztül vezet az út! Műsorvezetőként, miben látja töretlen sikerük kulcsát?
– Leginkább abban, hogy olyan témáink vannak, amelyek közel állnak a nézők szívéhez: párkapcsolat, egészség, gyereknevelés, felelős állattartás, stb. Igyekszünk megoldást keresni mindenféle gondra, én racionális oldalról megközelítve, míg műsorvezető társam, Joshi Bharat, ezoterikusan. A másik, TV2-es műsoromban, az Aktívban szintén sokat foglalkozunk a sanyarú sorsú állatokkal, a felelőtlen gazdikkal, és próbálunk tenni azért, hogy megváltoztassuk az emberek gondolkodásmódját.

Mivel tölti szabadidejét?
– Nagyon szeretek sütni-főzni a családomnak, és persze, ha jó idő van, akkor azonnal megyünk a szabadba. Nagyon szeretünk kirándulni, utazgatni, új tájakat felfedezni. Ha otthon maradunk, akkor a kertünket csinosítgatjuk és játszunk az állatainkkal.

Munkája során ki a példaképe?
– Joshi mindenképpen, mert hihetetlenül intelligens, bölcs és szórakoztató. Nagyon tisztelem azért is, mert jó ember, soha nem tudna senkit bántani, és persze megbízható.

Beavatna a legkalandosabb utazásának élményébe?
– 2004 februárjában útifilmet készítettem Kubában, ahol hatalmas élményekben volt részem. Például, forgattam egy krokodil-farmon, ahol kézbe vehettem egy bébi-hüllőt. Aztán interjút készíthettem az otthonában a világhírű Buena Vista Social Club énekesnőjével, Omara Portuondoval. Az út legnagyobb élménye mégis az volt, hogy megismertem életem párját, aki ma már a gyermekem apja.

A közeljövőben „Marco Polo-ként”, milyen földrészre kíván utazni családjával, hogy kipihenjék a tavaszi fáradságot a munka terén?
– Már jó ideje Ausztráliába vágyunk, de mivel elsőbbséget élvez a kertünk rendbetétele, nem hiszem, hogy ez az álmunk idén valóra válik. Erre a csodás utazásra még gyűjtögetnünk kell.

Köszönjük az interjút és további sok sikert!

(budaorsiinfo.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.