Működik a SkyCourt (Égi Udvar), a Liszt Ferenc légikikötő új csarnoka

Vasárnap hajnalban megkezdte működését a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új utasforgalmi csarnoka, a SkyCourt (Égi Udvar).

A Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-vel azt közölte, az átadás zökkenőmentes volt, az első utasok elégedettek a szolgáltatásokkal. Hardy Mihály elmondta, hajnali négy órakor eltávolították a paravánokat a 2A és a 2B terminálok átjáróiból, és az utasok használatba vehették a két terminál között épült új utasforgalmi csarnokot. A Malév Londoni járata volt az első, melynek utasai beléphettek a SkyCourt-ra; a csarnok első két vendége egy magyar hölgy és egy szlovák férfi volt.

Hardy közölte, az új, központi csarnokban egymás után nyitottak ki az üzletek és az éttermek; délelőttig már több mint ezer utas fordult meg a SkyCourt-on. Jelezte: minden rendszer jól és megbízhatóan működött, semmilyen fennakadás nem volt.

Elmondta, délutánra az utasforgalomban egy nagyobb csúcsot várnak; ekkor egy óra alatt várhatóan mintegy kétezer utas érkezik. Közölte, a terhelést jól bírják, hiszen mint mondta, a kapacitás nyáron akár elérheti majd a napi 30 ezer főt is.

Hardy Mihály közölte azt is, április 1-jétől kezdik meg a 2A és a 2B terminál belső felújítását, és a munkákat őszig be is akarják fejezni.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.