Tüntetések: Bahrein, Omán és Jemen

Ománban békésnek mondható ülősztrájkot tartanak, eközben Behreinben könnygázzal oszlatták a tüntetőket.

A bahreini demonstrálók lezártak egy fővárosba vezető főútvonalat, ezzel hatalmas káoszt okozva a közlekedésben a csúcsforgalom idején. A rendőrség végül könnygázt vetett be a tüntetők ellen.

A bahreini belügyminisztérium közlése szerint ugyancsak könnygázt vetettek be a biztonsági erők a főváros üzleti negyedében sátortáborozó tüntetők ellen is. Ebben az akcióban a hivatalos közlések szerint nyolc rendőr sebesült meg.

Ománban ülősztrájkot tartanak
Omán több városában ugyancsak folytatódnak az tüntetések. A demonstrálók ülősztrájkot tartanak, közben azt hangoztatják: mindaddig folytatják tiltakozó megmozdulásukat, amíg a hatóságok nem teljesítik követeléseiket. A hatalom súlyosan téved, ha arra számít, hogy a tüntetések kifulladnak – szögezte le a tüntetések egyik vezetője.

Jemenben hétre emelkedett a halálos áldozatok száma
Ádenben, Jemen második legnagyobb városában vasárnap két tüntető belehalt az előző napi tüntetések feloszlatásakor elszenvedett sérüléseibe – közölték kórházi források. Ezzel hétre emelkedett a szombaton, majd az éjszaka a tüntetők és a rendőrök között folytatódó összecsapások halálos áldozatainak a száma.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.