Líbia: újabb bombázások

Ismét bombázták csütörtökön a líbiai légierő harci repülőgépei Adzsdabíja és Brega városát, a keleti Bengázitól délre. A támadásoknak több halálos áldozata van, egyelőre nem tudni, mennyi – jelentette Marosi Antal, az MTI Hírcentrum tudósítója.

Adzsdabija esetében a támadások fő célpontja egy fegyver- és lőszerraktár volt. A Kadhafihoz hű reguláris hadsereg – miként más városokban – így akarja megakadályozni, hogy a felkelők felfegyverezzék egységeiket. A támadások következtében itt senki sem sérült meg, a bombák lakott területen kívül, a fegyverraktártól távolabb csapódtak a földbe.

Brega az elmúlt napokban többször cserélt gazdát, hol Kadhafi katonáinak megszállása alá került, hol pedig a felkelők felügyelete alá. Csütörtök délután a felkelők ellenőrzése alatt áll.

A város repülőtere a támadások állandó célpontja. A bomba- és rakétatámadások során polgári személyek vesztették életüket, illetve sérültek meg. Az áldozatok közül nyolcat, köztük egy 14 éves gyermeket csütörtök délután temettek el.

A körzet sérültjeinek egészségügyi ellátását Azsdabijában a Mohamed Gerija kórházban végzik. “Gyógyszerkészleteink elegendőek, Bengáziból, illetve Egyiptomból érkezett orvosokkal és nővérekkel meg tudjuk oldani a betegellátást” – tájékoztatta az MTI Hírcentrum munkatársait Naima, az intenzív osztály főnővére.

A város ellenzéki védői csütörtök délután további támadásokra készültek a kormányerők részéről.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.