Japán: Meghaladhatja a tízezret a halálos áldozatok száma Mijagiban

Egyedül a Mijagi prefektúrában valószínűleg meghaladja a tízezret a pénteki földrengés, illetve az utána következő szökőár halálos áldozatainak a száma – közölte vasárnap a helyi rendőrség parancsnoka.

Takeucsi Naoto úgy fogalmazott, hogy “a halálos áldozatok száma szinte bizonyosan tízezer fölé fog emelkedni” a földrengés sújtotta Miagi prefektúrában. A hivatalos adatok az ország egész területére vonatkoztatva eddig 900 halálos áldozatról és több mint 1100 eltűntről szóltak, de sajtó már eddig is arról írt, hogy az érintett térség majdnem tízezer lakójával nem sikerült felvenni a kapcsolatot.

A 2,3 millió lakosú Mijagi prefektúra a földrengés és szökőár sújtotta három japán prefektúra egyike.

A helyi meteorológiai szolgálat szakértői közölték vasárnap, hogy az elkövetkező három napban újabb, 7-es fokozatot meghaladó erejű földrengésekre lehet számítani. A szakértők 70 százalékra teszik ennek a valószínűségét. Az elmúlt két nap alatt Japánban több mint 300 földrengést észleltek, a 3-as és a 7-es fokozat között váltakozott az erejük. A földmozgások többségének a központja Honsú északkeleti partvidékétől keletre fekvő térségben, a Csendes-óceánban volt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.