Oktatás – Három fontos határidő, amit észben kell tartani szeptemberben

Sok fontos határidő jön szeptemberben is, amelyekre oda kell figyelni, ha nem akartok lemaradni a fontos dolgokról. Ilyen például az őszi érettségi jelentkezési határideje, a diákhitel-igénylés utolsó napja, de a szociális támogatásokra is szeptemberben kell pályázni.

 

 

Őszi érettségi 2017

Az idei őszi érettségire a jelentkezési határidő 2017. szeptember 5. Az őszi írásbeli érettségi 2017. október 13-án kezdődik, és október 27-ig tart. Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgákat 2017. november 9. és 13. között, a középszintű szóbeliket november 20. és 24. között tartják. A hivatalos tájékoztatót itt találjátok. Az összes írásbeli vizsga időpontját pedig ide kattintva találjátok.

 

Diákhitel-igénylés

Ebben a félévben a diákhitel 1 igénylési határideje: 2017. szeptember 15. A következő diákhitel-folyósítás időpontja pedig 2017. október 13., ha az utalás napja munkaszüneti napra esik, akkor az azt megelőző munkanapon folyósítják a hitelt. Az igénylésről bővebben ide kattintva olvashattok.

 

Szociális ösztöndíj

Az egyetemek és főiskolák minden szemeszterben szociális támogatással segítik az anyagi problémákkal küzdő hallgatókat. Ha már minden dokumentumot összegyűjtöttetek, akkor hamarosan minden egyetemen pályázhattok is az ösztöndíjra. A pontos dátum intézményenként eltérő, ezt a saját egyetemeteken kell megkérdeznetek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.