Dr. Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP) választási értékelése

(Budaörs, 2024. június 18. – Budaörsi Infó) 2024. június 9-én volt az önkormányzati választás Budaörsön is. Négy polgármester-jelölt indult a választáson, és Wittinghoff Tamás lett ismét Budaörs polgármestere. Választási sorozataink lezárásaként azonos kérdéssorral kerestük meg őket és megkértük, hogy rövid interjúban osszák meg a budaörsiekkel véleményüket az elért eredményekkel kapcsolatban. Cikkünkben a választáson második helyen végzett Fidesz-KDNP jelöltjének válaszait közöljük.

 

 

 

Dr. Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP):
„Óriási a ránk nehezedő helyi cenzúra miatti teher, de a demokráciában hívő közéleti szereplőként nem adhatjuk fel”

 

Mit gondol a budaörsi önkormányzati választási eredményekről, azok mennyire találkoztak a várakozásaival? Hogyan kommentálná az elért eredményt?

Köszönöm szépen mindazoknak, akik a Fidesz-KDNP jelöltjeire szavaztak és szerették volna, hogy mi vezessük Budaörsöt. Sokat dolgoztunk a képviselőjelöltekkel, aktivistákkal, munkatársaimmal együtt, de győznünk most nem sikerült. Hálás vagyok, hogy ennek a közösségnek a helyi vezetőjeként képviselhetem jobboldali, keresztény, konzervatív értékeinket. Legjobb tudásommal igyekszem majd megjeleníteni a testületben a rám szavazó több ezer budaörsi véleményét, elvárásait. Gratulálok Wittinghoff Tamásnak és minden megválasztott és listáról bejutott képviselőnek a győzelemhez!

 

Ebben a helyzetben mi lesz az első lépés, amit szeretne megtenni?

A kampány során velünk dolgozó aktivistáinknak szeretném személyesen is megköszönni a munkájukat itt helyben. Aztán ahogy véget értek az érettségik és bezárt az iskola, szeretnék a nyáron minél többet a családommal lenni. Sok időt voltam távol a munkám okán, van mit visszapótolnom.

 

Mi a véleménye a most körvonalazódó képviselő-testületi összetételről? Milyen esetlegesen szükséges együttműködésekben gondolkodik?

Az előttünk álló öt éves önkormányzati ciklusra készülve, ősztől várjuk az új testület felállását. A régóta várt konstruktivitás jegyében, remélem végre demokratikusabb városvezetés lesz jelen a képviselő-testület bizottsági rendszerében és lesznek ellenzéki képviselők által vezetett szakbizottságok is. Munkánkkal igyekszünk előmozdítani Budaörs fejlődését és felmutatni olyan jövőképet, amely meggyőzi azokat is, akik most nem ránk szavaztak

 

Mit üzenne a budaörsieknek, mik a jövőbeni tervei?

Ellenzéki helyzetből továbbra is feladatunk a Budaörsön megjelenő visszás helyzetek feltárása, bemutatása, valamint a helyi propagandával szemben alternatív politikai vélemények képviselete. Óriási a ránk nehezedő helyi cenzúra miatti teher, de a demokráciában hívő közéleti szereplőként nem adhatjuk fel. Hiszünk a közösségünk erejében és bátran képviseljük, hogy lehet másként, jobban is vezetni ezt a várost.

 

Mit szeretne még elmondani, amire nem kérdeztünk rá, pl. az EU-s vagy a fővárosi választások eredményéről vagy egyéb, a választások várható hatásairól Budaörsre?

Két választást tartottak Magyarországon június 9-én, és az országos számok tükrében elmondható, hogy a Fidesz-KDNP szövetsége mind a kettőt megnyerte. Az európai parlamenti választás eredményei alapján, a Fidesz–KDNP 44,82 százalékot elérve megnyerte a választást, és tizenegy mandátumot szerzett. Számos önkormányzatban, vármegyében megőriztük, sőt megerősítettük a jobboldali, keresztény, konzervatív erők jelenlétét. Bizakodóan tekintek a következő, 2026-os választásokra, hiszen a kormánypártokra több mint 2 millióan voksoltak. Van tehát mire büszkének lennünk, és amíg közösségem hasznára tudok lenni, addig dolgozom tovább.

 

 

czuczorgergelyweb

 

…………………………………..

 

Budaörs város polgármestere a választási eredmények szerint a következő öt évben is Wittinghoff Tamás marad. Csapatának, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE)mind a 10 indulójának sikerült a választókörzetében a legtöbb érvényes szavazatot megszereznie. A Fidesz-KDNP-nek így három hely, a Vállalkozók Egyesületének pedig egy hely jutott kompenzációs listáról.

Polgármester jelöltek voltak a 2024-es budaörsi önkormányzati választáson: Wittinghoff Tamás (BFE), Dr. Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP), Gergely István (BVE), György József (Mi Hazánk).

 

 

budaors_valasztas_1_2024jun9

 

Eredmény és link a többi induló választási értékeléséhez:

1. Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) – 67,22 százalék (10 081 szavazat)

2. Dr. Czuczor Gergely (FIDESZ-KDNP) – 26,17 százalék (3925 szavazat)

3. Gergely István (Budaörsi Vállalkozók Egyesülete) – 3,57 százalék (535 szavazat)

4. György József (Mi Hazánk) – 3,03 százalék (455 szavazat)

 

A következő részben Gergely István (Budaörsi Vállalkozók Egyesülete) választási értékelését olvashatják.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.