György József (Mi Hazánk) választási értékelése

(Budaörs, 2024. június 20.. – Budaörsi Infó) 2024. június 9-én volt az önkormányzati választás Budaörsön is. Négy polgármester-jelölt indult a választáson, és Wittinghoff Tamás lett ismét Budaörs polgármestere. Választási sorozataink lezárásaként azonos kérdéssorral kerestük meg őket és megkértük, hogy rövid interjúban osszák meg a budaörsiekkel véleményüket az elért eredményekkel kapcsolatban. Cikkünkben a választáson utolsó helyen végzett Mi Hazánk jelöltjének válaszait közöljük.

 

 

György József (MiHazánk)

 

„Nem sokon múlott, hogy a Mi Hazánk Mozgalom a Budaörsi Önkormányzatba legalább egy fővel a listáról bejusson. Sajnáljuk, hogy nem így alakult. De jó hírünk is van: országosan kb. 100 képviselőnk lett más településeken, illetve a vármegyei közgyűlésekben.

Dr. Borvendég Zsuzsanna történész személyében pedig most először európai parlamenti, azaz röviden EP-képviselőnk is lett, s ezzel Európában a konzervatív értékeket valló, szuverenista, nemzeti érdekeket képviselő oldalt erősítjük, s ha lesz ott 7 országból 1-1 hasonló beállítottságú párt vagy egyéb szervezet, akkor egy új nemzeti radikális frakció tagjai is lehetünk.

Erre jó esély van, hiszen a német AFD a mi partnerpártunk, s hozzájuk sokan akarnak kapcsolódni.

A helyi csapatunkat illetőn az elkövetkező éveket az erősödésre használjuk, hiszen most már mindenki tudja, hogy van szervezetünk Budaörsön, legalább ennyit elértünk, s megkezdjük a felkészülést a 2026-os országgyűlési választásokra a Pest Vármegye 2-es választókörzetének másik 16 településével együtt, ahol szintén erősítjük tagszervezeteinket, illetve kialakítjuk őket ott, ahol még nincsenek.”

budaors_valasztas_1_2024jun9

 

Budaörs város polgármestere a választási eredmények szerint a következő öt évben is Wittinghoff Tamás marad. Csapatának, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) mind a 10 indulójának sikerült a választókörzetében a legtöbb érvényes szavazatot megszereznie. A Fidesz-KDNP-nek így három hely, a Vállalkozók Egyesületének pedig egy hely jutott kompenzációs listáról.

Polgármester jelöltek voltak a 2024-es budaörsi önkormányzati választáson: Wittinghoff Tamás (BFE), Dr. Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP), Gergely István (BVE), György József (Mi Hazánk).

 

 

budaors_valasztas_3_2024jun9

 

 

Eredmény és link a többi induló választási értékeléséhez:

1. Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) – 67,22 százalék (10 081 szavazat)

2. Dr. Czuczor Gergely (FIDESZ-KDNP) – 26,17 százalék (3925 szavazat)

3. Gergely István (Budaörsi Vállalkozók Egyesülete) – 3,57 százalék (535 szavazat)

4. György József (Mi Hazánk) – 3,03 százalék (455 szavazat)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.