Gergely István (BVE) választási értékelése

(Budaörs, 2024. június 19. – Budaörsi Infó) 2024. június 9-én volt az önkormányzati választás Budaörsön is. Négy polgármester-jelölt indult a választáson, és Wittinghoff Tamás lett ismét Budaörs polgármestere. Választási sorozataink lezárásaként azonos kérdéssorral kerestük meg őket és megkértük, hogy rövid interjúban osszák meg a budaörsiekkel véleményüket az elért eredményekkel kapcsolatban. Cikkünkben a választáson harmadik helyen végzett BVE jelöltjének válaszait közöljük.

 

 

Gergely István (BVE):

„Milyennek értékelik a hazai és a budaörsi politikai párbeszéd színvonalát az olvasók, erre nagyon kíváncsi lennék!”

 

Mit gondol a budaörsi önkormányzati választási eredményekről, azok mennyire találkoztak a várakozásaival? Hogyan kommentálná az elért eredményt?

Realistán álltunk a választáshoz, és ennek megfelelően alakítottuk ki várakozásainkat is. Elsődleges célunk az volt, hogy legalább egy fő képviselje a vállalkozók érdekeit a testületben, amit sikerült is elérnünk. Külön örömmel tölt el bennünket, hogy országos pártokat és olyan egyesületet is magunk mögé utasítottunk, amelyek aktív tagjai voltak a korábbi testületnek. Ugyanakkor önkritikusak is vagyunk: az, hogy az indulás döntésével és a kampányunk megvalósításának módjával egészen az utolsó pillanatig vártunk, valószínűleg túl kevés időt hagyott a választóknak, hogy jobban megismerjenek minket és céljainkat. Ebből mindenképpen tanulni fogunk a jövőre nézve.

 

Ebben a helyzetben mi lesz az első lépés, amit szeretne megtenni?

Továbbra is realistán nézem a lehetőségeket. Az 1/15-öd szavazattal a közgyűlésben nem lehet, de talán nem is kell, gyökeres fordulatot hozni. Az eredmények ismeretében az első lépésként személyesen gratuláltam Wittinghoff polgármester Úrnak. A továbbiakban a programunk pontjaira fogok koncentrálni, és úgy gondolom, hogy konkrét ügyek és projektek kapcsán akár a BFE, akár a Fidesz jelöltjeit is támogatásra bírhatom. Hiszem, hogy vannak olyan elképzeléseink, amelyek annyira a város érdekében állnak, hogy felülírják mindenki személyes vagy nézetbeli különbségeit.

 

Mi a véleménye a most körvonalazódó képviselő-testületi összetételről? Milyen esetlegesen szükséges együttműködésekben gondolkodik?

A mostani képviselő-testületi összetétel gyakorlatilag az elmúlt öt év folytatása. Két személy változik, az egyik én vagyok. Hiszem, hogy mindkét nagy blokk nyitott lesz a párbeszédre, ha az érveket és nem az érzelmeket helyezzük előtérbe. Nyitott párbeszédre van szükség, és engem személy szerint egyáltalán nem zavar, ha egy jó ötletünk megvalósulása során más veszi a nevére és vágja át a szalagot. A lényeg, hogy a város érdekeit szolgáljuk, és közösen dolgozzunk a közösség javára.

 

Mit üzenne a budaörsieknek, mik a jövőbeni tervei?

Üzenetem a budaörsieknek változatlan: minden, amit a kampány alatt próbáltunk eljuttatni hozzájuk, továbbra is érvényes. A BVE2002.hu oldalon és a korábban kijuttatott kampányanyagunkban részletezett programunkat szeretnénk megvalósítani. Ezek az elképzelések és tervek a város fejlődését szolgálják, és minden erőmmel azon leszek, hogy ezek megvalósuljanak. Kérem a budaörsieket, hogy továbbra is támogassanak minket, ha kérdésük vagy észrevételük van, azt juttassák el hozzánk.

 

Mit szeretne még elmondani, amire nem kérdeztünk rá, pl. az EU-s vagy a fővárosi választások eredményéről vagy egyéb, a választások várható hatásairól Budaörsre?

Mi mindig elmondtuk, hogy nekünk Budaörs a víziónk és a koncepciónk. Az EU-s, fővárosi vagy a közelgő országgyűlési választások eredményei számunkra csak annyiban érdekesek, hogy mindenkit buzdítunk a részvételre minden szavazáson. Ugyanakkor ha mindenképp kérdést kérést kell megfogalmazni, akkor fontosnak tartom, hogy minden képviselő előálljon oldaltól függetlenül a jövőbeli országos politikai ambícióival, és tiszteljék meg ezzel az információval a szavazóikat. Ez alapvető erkölcsi kötelesség, amely biztosítja, hogy a választók pontosan tudják, mire számíthatnak egy esetleges változás esetén. Minden szavazónak jár ez az információ!

Milyennek értékelik a hazai és a budaörsi politikai párbeszéd színvonalát az olvasók, erre nagyon kíváncsi lennék!

 

 

GergelyIstván01

 


 

Budaörs város polgármestere a választási eredmények szerint a következő öt évben is Wittinghoff Tamás marad. Csapatának, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) mind a 10 indulójának sikerült a választókörzetében a legtöbb érvényes szavazatot megszereznie. A Fidesz-KDNP-nek így három hely, a Vállalkozók Egyesületének pedig egy hely jutott kompenzációs listáról.

Polgármester jelöltek voltak a 2024-es budaörsi önkormányzati választáson: Wittinghoff Tamás (BFE), Dr. Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP), Gergely István (BVE), György József (Mi Hazánk).

 

 

budaors_valasztas_1_2024jun9

 

Eredmény és link a többi induló választási értékeléséhez:

1. Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) – 67,22 százalék (10 081 szavazat)

2. Dr. Czuczor Gergely (FIDESZ-KDNP) – 26,17 százalék (3925 szavazat)

3. Gergely István (Budaörsi Vállalkozók Egyesülete) – 3,57 százalék (535 szavazat)

4. György József (Mi Hazánk) – 3,03 százalék (455 szavazat)

 

A következő, záró részben György József (Mi Hazánk) választási értékelését olvashatják.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.