Magas rangú állami elismerést kapott dr. Bilisics Péter, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke

(Budaörs, 2024. március 19. – Budaörsi Infó) A miniszterelnök előterjesztésére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából a köztársasági elnök a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta dr. Bilisics Péternek, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökének.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt rangos elismerést március 14-én a Belügyminisztériumban ünnepélyes keretek közt Pintér Sándor belügyminiszter adta át dr. Bilisics Péternek.

A törvény értelmében a Magyar Érdemkereszt kitüntetések odaítélésénél figyelembe veszik, hogy az előterjesztett a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet végzett-e.

Dr. Bilisics Péter esetében az indoklásban leírták, hogy a díjat a közbiztonság érdekében több évtizede végzett odaadó munkája, valamint a fiatalok környezettudatos nevelését célzó tevékenysége elismeréseként kapta meg.

 

 

bilisics_polgaror

 

Dr. Bilisics Péter a Budaörsi Infónak elmondta, hogy meglepetésként érte az előterjesztés és nagy megtiszteltetésnek tartja.

„Köszönöm az elismerést, bár ez nem csak engem illet, hanem a Pest vármegyében dolgozó össze polgárőrt is. Hisz egy csapat vagyunk, együtt dolgozunk.”

 

 

erdemkereszt2

 

Gratulálunk!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.