24 milliós szerelem

Egy 47 éves nőtől az online térben csalt ki nagy összeget egy ismeretlen férfi. A rendőrök a Mátrix Projekt keretében vizsgálják a bűncselekményt.

 

 

Egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a későbbi sértett egy magát külföldinek valló férfivel február közepén. Az online kapcsolat során az udvarló jó befektetést ajánlott a hölgynek, majd rávette különböző alkalmazások letöltésére.

Ezután a nő két részletben közel 24 millió forintot utalt át gyanútlanul egy idegen bankszámlára. Ezt követően se a beígért nyereségéhez, se a befektetett pénzéhez nem fért hozzá.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság csalás bűntett miatt indított eljárást.

Kérik, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

 

 

Nem tudhatja biztosan, hogy ki van a profil mögött. Ezt mindig vegye figyelembe!

Közösségi oldalán megjelenő adatai között ne szerepeltesse családi állapotát! Legyen nagyon óvatos, hogy mennyi személyes információt oszt meg magáról!

Gyanakodjon, ha az új online ismerőse nem szeretne személyes találkozót, vagy tartózkodik attól, hogy telefonon, illetve webkamerán beszéljenek!

Akit nem ismer személyesen, annak ne küldjön pénzt, ne adjon ki információt anyagi helyzetéről!

Ne adja meg bankkártya- vagy online banki adatait, és ne küldjön másolatot okmányairól!

Ne osszon meg olyan információkat és ne küldjön olyan fotókat magáról, amikkel később megzsarolhatják!

Legyen gyanús, ha valaki arra kéri Önt, hogy ne beszéljen másnak új kapcsolatáról!

 

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

(Forrás: police.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.