Fontos infók a zöldhulladékos zsákok felhasználhatóságáról

(Budaörs, 2022. június 15. – Budaörsi Infó) A korábban vásárolt ÉTH logóval ellátott (zöld színű) kerti hulladék, avar elszállításához alkalmas zsákokat az új Közszolgáltató – BKM Nonprift Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója – már csak júniusban fogadja el.

 

 

2022.07.01-től csak az FKF logóval ellátott, átlátszó AGGLOMERÁCIÓ feliratú zsákot szállítják el.

A zsákba kizárólag zöldhulladékot szabad tenni.

A zsákokon kívül elszállítják a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb, illetve ömlesztve kihelyezett ágakat nem szállítják el.

Kérik, hogy a zöldhulladékot legkésőbb a lakókörzetére érvényes elszállítási napon reggel 5 óráig helyezze ki az ingatlan elé úgy, hogy az a gyalogos vagy autós közlekedést ne akadályozza.

Kérik, hogy a megtelt zöldhulladékos zsákokat és a hulladékgyűjtő-edényeket a megadott időpontig az ingatlanon belül tárolják.

 

Kertes családi házas övezetek lakosai évente egyszer 10 db ingyenes zöld zsákot vehetnek át az FKF Ügyfélszolgálatán, a BTG Nonprofit Kft. Dózsa György utcai központi irodájában a személyes ügyfélfogadási időpontokban.

 

10 db-on felüli mennyiség esetén a zsák ára 332,- Ft /db + Áfa (bruttó 422,- Ft), mely ugyancsak az Ügyfélszolgálaton vásárolható meg.

A kerti hulladék és avar égetése a hulladékszállításba bevont területeken TILOS!

A legkörnyezetbarátabb megoldás a helyben hasznosítás, zöldhulladékot elsősorban komposztálásra vagy mulcsozásra használhatjuk fel. A komposztálással értékes humuszt kapunk a kerti növényeink számára, a mulcsozás pedig megakadályozza a gyomosodást és csökkenti a talaj hőmérsékletét, így kevesebb öntözésre lesz szükség.

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.