Európa Top 16 – Az első fordulóban búcsúztak a budaörsi játékosok

(Budaörs, 2022. február 26. – Budaörsi Infó) Póta Georgina és Madarász Dóra is búcsúzott a szombati első fordulóban az asztaliteniszezők 100 ezer euró összdíjazású Európa Top 16-bajnokságán, a svájci Montreux-ben.

 

A Budaörs 37 éves játékosának, Pótának, aki az egész mezőny egyik legrutinosabb pingpongozójának számít, miután már több mint tíz Európa Top 16-, illetve Top 12-bajnokságon indult, nem volt szerencséje a péntek esti sorsoláson, hiszen az első helyen kiemelt osztrák Sofia Polcanovát kapta ellenfélül.

Szombati meccsükön ezzel együtt a világranglistán 52. Pótáé lett az első szett, a folytatásban azonban már érvényesült a papírforma, és Polcanova (18.) öt  játszmában diadalmaskodott.

A 28 esztendős Madarász (66.) a tartaléksorból került az indulók közé, miután a rajt előtt közvetlenül erdértes csapattársa, az ukrán Margarita Peszocka lemondta a részvételt. A magyar játékos jól kezdett a hetedikként rangsorolt holland Britt Eerland (33.) ellen, de az első játszma megnyerése után riválisa átvette az irányítást, s végül öt szettben nyert.

A küzdelem egyenes kieséses rendszerben zajlik, a negyeddöntőket szombaton délután, az elődöntőket és döntőket vasárnap rendezik.

    Eredmények:
1. forduló (a 8 közé jutásért):
Sofia Polcanova (osztrák, 1.)-Póta Georgina (12.) 4-1 (-4, 5, 7, 9, 9)
Britt Eerland (holland, 7.)-Madarász Dóra (15.) 4-1 (-4, 8, 10, 4, 8)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.