Hauser József- és a Sport-díjasok Budaörsön 2021-ben

(Budaörs, 2021. december 8. – Budaörsi Infó) 2021. december 8-án ünnepi testületi ülés keretében átadták a városi díjakat: a Hauser József-díjat és Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díjakat.

 

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város kulturális életének fejlődése érdekében végzett kiemelkedő munka elismerésére alapította a Hauser József Városi Közművelődési Díjat 2003-ban.

 

 

unnepitestulet20211218 (13)

 

A Díjat annak a személynek, vagy szervezetnek ítéli oda a Képviselő-testület, aki hosszú időn keresztül eredményesen tevékenykedett Budaörs város kulturális, közművelődési életében, munkássága, magatartása példaként állítható mindannyiunk elé.

 

Posztumusz adományozás esetén a Hauser József Díjjal emlékérem és díszoklevél jár.

Idén ezt a kitüntető címet dr. Kisfalvi Péternek ítélték meg, aki Budaörs Város Önkormányzatának képviselője volt. Hosszan tartó betegség után, életének 68. évében, 2021. június 13-án elhunyt.

 

 

kisfalvipeter

 

Dr. Kisfalvi Péter több mint négy évtizeden át Kamaraerdőn élt. Végzettsége szerint közgazdász, illetve marketing szakközgazdász, elhivatottságát és szakmai ismereteit mi sem bizonyítja jobban, mint a szakterületén megszerzett doktori fokozata. Megalakulásától kezdve tagja volt a Kamaraerdei Részönkormányzatnak.

A Pénzügyi Bizottság külsős tagjaként dolgozott 1994-től 2002-ig, majd 2002-től 2010-ig, illetve 2014-től napjainkig megválasztott területi képviselőként vett részt az önkormányzat munkájában. Elnöke volt a Kamaraerdő Alapítvány kuratóriumának és tagja a Budaörsi Városvédő Egyesületnek.

Ő alapította a Budaörs Rádiót, ahol zenei műsorokat is vezetett, a legnépszerűbb ezek közül a Bakelit volt. A Budaörs Fejlődéséért Egyesület színeiben megválasztott képviselőként, egészen a haláláig Budaörsért és Kameraerdőért dolgozott.

 

 

unnepitestulet20211218 (11)

 

Kiemelt figyelmet fordított és támogatta a Kamaraerdei Közösségi Ház munkáját, és a kamaraerdei részen megvalósuló kulturális programok egyik lelkes szervezője volt. Budaörs város kulturális életében, hosszú időn át végzett magas szintű munkájáért posztumusz Hauser József Közművelődési Díjban részesítette a Képviselő-testület.

Az elismerést özvegye, Kisfalviné Lauber Andrea vette át.

 

 

unnepitestulet20211218 (21)

 

unnepitestulet20211218 (22)

 

 

Kisfalviné Lauber Andrea megköszönte a díjat és arról beszélt, hogy férje, dr. Kisfalvi Péter mennyire várta, hogy ismét megszólalhasson a Budaörs Rádió, és hogy egy új műsorral is készült, de sajnos a rádió azóta is néma.

 

 

unnepitestulet20211218 (24)

 

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2021-ben.

A Díj két kategóriában adományozható. A sportolóknak, kiemelkedő hazai illetve nemzetközi sportteljesítményért illetve a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért.

 

Idén ezt a díjat sportteljesítményéért FAZEKAS MÁRIA (Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapat csapatkapitánya) kapta, sportszervező, edzőként VANEK GÁBOR (Budaörsi Triatlon Sportklub elnöke).

Fazekas Mária közel 10 éve a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapatának tagja, jelenlegi csapatkapitánya. Több alkalommal kiemelkedő teljesítménnyel járult hozzá a klub magyar csapatbajnoki címéhez. 2020-ban meghívást kapott a magyar válogatottba és tudásával, profizmusával sporttörténelmi sikerhez segítette a válogatottat, első alkalommal jutott ki csapatban a sportág az Olimpiára.

Mária így Budaörs városát és a BSC-t is képviselte a Tokiói Olimpián. 2021-ben az Országos Bajnokságon párosban magyar bajnoki címet szerzett. Fontos győzelmekkel járult hozzá az idei nemzetközi Europe Cup versenysorozatban megszerzett ezüstéremhez. Az utóbbi években edzőként is igyekszik tudását átadni a budaörsi gyerekek számára, így a szakosztályban sportoló fiatalok egy olimpikon versenyzővel tökéletesítik az asztalitenisz tudásukat.

 

 

unnepitestulet20211218 (25)

 

unnepitestulet20211218 (26)

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntés alapján Fazekas Mária – magas színvonalú, kiemelkedő sporteredményeket felmutató munkájának elismeréseként Városi Sport Díjban részesült.

Fazekas Mária megköszönte a kitüntetést Budaörs Város Önkormányzatának és a képviselő-testület támogatását.  Továbbá elmondta, hogy nagyon bízik benne, hogy hamarosan Budaörsön is lehet egy megfelelő színvonalú asztalitenisz edző hely, ahol országos, sőt világ bajnokokat lehet majd képezni.

 

 

unnepitestulet20211218 (10)

 

 

Vanek Gábor a Budaörsi Triatlon Klub Sportegyesület elnöke. 1966-ban kezdett atletizálni a Vasas Sportegyesületben, először középtávfutó, majd akadályfutó, végül maratoni futó lett. 1985-ben atléta edzői végzettséget szerzett a Testnevelési Főiskolán.

2003-ban megalapította, akkori edzőkollégákkal és barátokkal a Budaörsi Triatlon Klubot, aminek azóta is töretlen lelkesedéssel az elnöke és egyben motorja. Fiatalos lendületével rengeteg időt, pénzt és fáradtságot áldozott és áldoz a mai napig a triatlonért. Egy olyan sportegyesületet teremtett, ami érték lett Budaörsön és az országban is egyedülálló.

 

 

unnepitestulet20211218 (12)

 

A klub nem csak az elit és világszintű versenyzőknek ad otthont, hanem a tiniktől egészen a 70 év feletti versenyzőkig. Vanek Gábor személyéből fakadóan a 60 fős klub olyan, mint egy nagy család, ahol a sport szeretete mellett az egészség, a megbecsülés, a segítség és az elismerés a legfontosabb értékek. Az általa vezetett egyesület és az egyesület színeiben versenyző sportolók számtalan kimagasló eredménnyel büszkélkedhetnek.

 

 

unnepitestulet20211218 (27)

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntés alapján Vanek Gábor a Budaörsi Triatlon Klub Sportegyesület elnöke – magas színvonalú, kiemelkedő sporteredményeket felmutató munkájának elismeréseként Városi Sport Díjban részesült.

 

 

unnepitestulet20211218 (1)

 

Vanek Gábor megköszönte a díjat és elmondta, hogy meglepődött amikor megtudta, hogy az Önkormányzat díjazza a munkáját, hiszen elmondása szerint Egyesületüket az Önkormányzat többszöri kérésük ellenére sem támogatta.

Wittinghoff Tamás hozzátetette, hogy a következő évben egy négymillió forintos keretet különítettek el erre a célra.

 

 

unnepitestulet20211218 (31)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.