Elsöprő magyar sikerek a Gyerek Fitness vb-n – Az Illyés diákja, Göbölös-Szabó Dorka világbajnok lett

(Budaörs, 2021. június 19. – Budaörsi Infó) Elsöprő magyar sikerrel ért véget a gyerekfitnesz-világbajnokság. A szerbiai Cacak adott otthont a világversenynek 2021. június 11. és 13. között, ahol a magyar küldöttség 6 aranyérmet, 7 ezüstöt és 2 bronzot gyűjtött be. Budaörsi vonatkozása a sikernek, hogy az egyik világbajnok, Göbölös-Szabó Dorka az Illyés nulladikos tanulója.

 

 

A magyar csapatból Toók Abigél, Szabó Jázmin, Csépány Nikolett, Tóth Patrícia, Lengyel Fruzsina és Göbölös-Szabó Dorka lett aranyérmes.

 


 

gobolos_szabo_dorka1_illyes_fitnesz_vb_bajnok_2021

Göbölös-Szabó Dorka a 15 éves korosztályban lett VILÁGBAJNOK. Ez a gyerekkategória utolsó éve. Dorka 6-15 éves kora közt minden évben kijutott a VB-re, – ami nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítmény –, mellette Világkupa és több Európabajnokság résztvevője.

15 nemzetközi versenyen folyamatosan az első 4 között volt Dorka, 1 Európabajnoki cím, VB-n és EB-n 4 ezüstérem és 5 bronzérem büszke tulajdonosa és 13-szoros Magyar Bajnok.

Nem mellesleg az Illyés nulladikos kiváló tanulója – ismertette büszkén iskolája a közösségi oldalán.


 

 

A dobogó második fokára állhatott fel Lukács Gábor, Hegyesi Erik, Gál-Olasz Villő, Kovács Rita, Bárdi Rebeka, Lukács Kitti és Mercs Gréta, míg Fürjes Adél és Gulyás Eszter lett bronzérmes.

A Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség információi szerint az érmeken túl több pontszerző helyet is elcsíptek a mieink.

 

 

fitnessz_vb_gyerek_magyar_csapat_szerbia2021

 

 

A kiváló szereplésnek köszönhetően Magyarország az élen végzett a nemzetek rangsorában, megelőzve a dobogón Oroszországot és Ukrajnát.

 

Az alábbi videóban megnézhetik Göbölös-Szabó Dorka aranyat érő produkcióját:

 

Dorka VILÁGBAJNOK-i versenyszáma:

Közzétette: Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum – 2021. június 16., szerda

 

 

(Budaörsi Infó / Forrás: NVESZ Sajtó, Facebook)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.