Sűrűbben járnak éjszakánként a forgalmasabb szakaszokon a BKK-járatok

 Péntek éjszakától a legforgalmasabb irányokban és szakaszokon megnövelt kapacitással közlekednek az éjszakai tömegközlekedési járatok a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

 

Közleményük szerint jellemzően a Nagykörúton, a 3-as metró feletti szakaszon, valamint a Rákóczi úti éjszakai vonalakon lesznek járatsűrítések.

Sűrűbben közlekednek a 3-as metró feletti tengelyen a várost átszelő éjszakai autóbuszok, így egyenletesebb kihasználtsággal, gyakrabban indulnak autóbuszok a belvárosból Káposztásmegyer, a Havanna lakótelep és Rákospalota térségébe. Sűrűbben jár hétvégenként éjszaka a 6-os villamos, ezen túl pedig számos helyen, így az Andrássy úton és a Római parton is gyakrabban indulnak az éjszakai autóbuszok.

A kertvárosi részeken a 937-es mellett a Budafok-Tétényt kiszolgáló 941-es és a Soroksárra közlekedő 966-os járat is sűrűbben jár éjszakától.

A 934-es autóbusz hétvégente meghosszabbított útvonalon – az Andrássy úton és a Kiskörúton keresztül a Pesterzsébeti lakótelepig – közlekedik, egyben a Római part kiszolgálását is javítva.
A belvárosból induló sűrítő járatok, amelyek a menetrendben szereplő járatokkal azonos időszakban, azzal felváltva közlekednek – a könnyebb tájékoztatást segítve – új kiegészítő jelzést kapnak: 907A, 909A, 931A, 973A jelzéssel közlekednek.

Az Andrássy út és a Hősök tere környékének kiszolgálását javítva a 979-es autóbusz mellett hétvégente a 979A sűrítőjárat – bizonyos időpontokban – meghosszabbított útvonalon a Hősök teréig közlekednek, illetve onnan indulnak Csepel felé.

A főbb éjszakai vonalakon – a könnyebb utastájékoztatás érdekében megkülönböztető A jelzéssel – betétjáratok is közlekednek, jellemzően hétközben éjjel 1 óráig, hétvégén éjjel 3 óráig.

Számos BKK-járat a szokásosnál hosszabb ideig jár – fejtették ki.

A BKK kiemelte, hogy az éjszakai gerincvonalak változása miatt minden vonalon változik a járatindulás ideje, ezért azt kérik: az utasok tájékozódjanak előre a menetrendekről és a csatlakozásokról. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.