Koronavírus – Már letölthető a védőoltást igazoló mobilalkalmazás (linkek, elérhetőségek, tudnivalók)

Péntektől már ingyen le lehet tölteni azt a jelenleg tesztüzemmódban működő mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra – közölte a koronavirus.gov.hu.

 

 

A kormányzati portálon azt írták: a Google Play áruházban “EESZT alkalmazás” nevű, az App Store-ban pedig “EESZT Lakossagi” nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind az oltottak, mind a sok embert fogadó szolgáltatók (például mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport és egyéb rendezvények szervezőinek, vagy akár éttermek) dolgát.

Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató mostantól – a védettségi igazolvány felmutatása helyett – akár QR-kód leolvasóval is ellenőrizheti, hogy a látogató oltott-e vagy sem. Az alkalmazás Androidos és iOS-es mobiltelefonokra is letölthető, és az a szolgáltatóknak és az oltottaknak is ingyenes.

Az alkalmazást használó szolgáltatók pedig nemcsak a beléptetést tudják így egyszerűsíteni, hanem jelentősen tudják vendégkörüket is növelni – jegyezték meg.

Az alkalmazás az első védőoltás rögzítése után gyakorlatilag azonnal képes igazolni az oltás tényét, mert közvetlenül össze van kötve az oltóorvosok által használt informatikai rendszerrel (az EESZT-vel). Az alkalmazás így egyértelműen jelzi az oltás hiányát is.

Kiemelték azt is, a mobilalkalmazás tehát az oltás tényét igazolja, a vírusfertőzésen való átesettséget nem. Így utóbbit továbbra is csak a védettségi igazolvány igazolja – tették hozzá.

 

A koronavirus.gov.hu oldalon megosztották az alkalmazás letöltésének linkjeit, valamint a használatát lépésenként írásban és videókkal is ismertették:

 

 

Az alkalmaz használatának lépései:

 

1)      Töltse le az EESZT mobilalkalmazást a telefonjára!

2)      Regisztráljon a www.eeszt.gov.hu  honlapon! Ehhez elektronikus azonosítás  szükséges (Ügyfélkapu, e-Személyi Igazolvány, Telefonos Azonosítás).

3)      Regisztráció során meg kell adni egy 6 jegyű PIN kódot, a mobileszközön az alkalmazás használatához is csak ezt a PIN kódot kell használni.

4)      A regisztráció után az alkalmazás használatra kész.

5)     Az alkalmazás használatához jelentkezzen be a regisztráció során megadott PIN-kóddal!

6)     Válassza ki a  COVID-oltásigazolás menüpontot; amennyiben van megfelelő oltás, megjelennek annak információi. A felhasználó azonosítását követően igazolja az oltott nevét, TAJ-számát, az oltás idejét, vagy annak hiányát.

7)     Ha D6n olyan helyre megy, ahol védettségi igazolvány szükséges, a szolgáltató  az EESZT Covid Control applikáció segítségével ellenőrizheti az Ön oltásának meglétét.

 

szolgáltatók a vendégek/látogatók beléptetésekor tehát az EESZT Covid Control applikációval tudják ellenőrizni, hogy a vendég/látogató oltott-e vagy sem. Ehhez a  szolgáltatóknak ezt az EESZT Covid Control applikációt kell letölteniük.

 

Regisztráció védőoltásra: www.vakcinainfo.gov.hu

 

Regisztráltaknak online időpontfoglaló oltásra www.eeszt.gov.hu

 

 

EESZT lakossági alkalmazás: 

 

 

 

EESZT Covid Control applikáció: 

 

 

 

Store linkek:

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.gov.eeszt.mgw.app.allampolgari

https://apps.apple.com/hu/app/eeszt-lakossagi/id1550970543?l=hu

https://apps.apple.com/hu/app/eeszt-covid-control/id1545742300?l=hu

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.gov.eeszt.mgw.covidpassportcontrol

 

 

(Budaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.