A budaörsi lakótelepen élő szülőket keresnek egy a gyerekekkel szembeni erőszak megelőzéséről szóló kutatáshoz

(Budaörs, 2021. május 14. – Budaörsi Infó) A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány fókuszcsoportos kutatást végez, ehhez szeretne résztvevőket toborozni. A kutatás témája a gyerekekkel szembeni erőszak megelőzésének lehetőségei a helyi közösségekben.

 

 

A csoportos beszélgetés egy 5 országban zajló nemzetközi kutatáshoz kapcsolódik, aminek az eredményei alapján olyan javaslatokat szeretnének majd megfogalmazni, amelyek a gyakorlatban is segítenek helyi közösségeknek – így a budaörsiek életét is – abban, hogy megelőzzék, felismerjék és kezelni tudják a gyerekek veszélyeztetésével kapcsolatos eseteket.

A kutatás másik célja, hogy a gyerekek szülei és a gyerekekkel foglalkozó szakemberek (például pedagógusok, szociális munkások, családsegítők) között minél jobb legyen a kapcsolat.

 

Fontosabb tudnivalók

– A beszélgetésre olyan nők és férfiak jelentkezését várják, akik 0-17 éves gyerek(ek)et nevelnek és a budaörsi lakótelepen laknak

– A jelentkezők 2 beszélgetésen vesznek részt: az első alkalommal csak a lakótelepen élőkkel, míg a második alkalommal a lakókkal és a gyerekekkel foglalkozó szakemberekkel közösen beszélgetnének arról, hogy hogyan lehet városuk még biztonságosabb a gyerekeik számára

– A fókuszcsoportok alkalmanként kb. 1,5 – 2 órát (összesen maximum 4 órát) vesznek igénybe

– A beszélgetések online formában zajlanak (a belépéshez szükséges adatokat a jelentkezőknek elküldik)

 

A beszélgetések időpontja

1. alkalom: 2021. május 20. 17:00 óra (Ezen az alkalmon a lakókkal beszélgetnek)

2. alkalom: 2021. május 25 16:00 óra VAGY 2021. május 27. 16:00 óra (Ezeken az alkalmakon a gyerekekkel foglalkozó szakemberekkel közösen beszélgetnek, a jelentkezőknek csak az egyik alkalmon kell részt venniük)

– A fókuszcsoport beszélgetésről felvételt készítenek, mely az eredmények feldolgozását és kiértékelését szolgálják, és annak elkészültével azonnal törlésre kerülnek.

– A részvevők számára a Hintalovon Alapítvány ajándékcsomagot juttat el.

 


A kutatásra a linkre kattintva rövid jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni 2021 május 17-ig!


 

Bővebb információ e-mailben is kérhető: karolina.balogh@hintalovon.hu

 

 

felhivashintalolvon

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.