Let’s Colour 2021 – A Budaörsi Tanoda is beszállt a versenybe, szavazzunk rájuk!

(Budaörs, 2021. május 13. – Budaörsi Infó) Tizenkilenc megyéből összesen száznegyvenhárom közösség jelentkezett a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter beltéri vagy kültéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A szavazás elindult, a következő körbe a kategóriánként három legtöbb szavazatot kapott projekt jut majd be. Budaörsi pályázó is indult a versenyen, szavazzunk és szurkoljunk együtt a Budaörsi Tanodának.

 

 

A Let’s Colour projekt elsődleges célja: színt vinni az emberek életébe. Színessé szeretnék varázsolni a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről.

Let’s Colour Magyarország 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és azt a megható és példaértékű összefogást, amelyet a pályázók bemutattak, úgy döntöttek, nem elégednek meg ennyivel.

Így tehát a Let’s Colour Településszépítő Egyesület a Dulux-szal karöltve folytatta a közös munkát és évről évre ismét útjára indította a projektet.

2021-ben már tizedik alkalommal hirdették meg a pályázatot a hazai közösségek számára. Ezúttal is ők adják a festéket és a profi látványt, a pályázók pedig biztosítják a felületet és a közösséget, amely saját kétkezi munkájával élhetőbbé tette környezetét.

 

 

letscolour1

 

Két kategóriában lehetett pályázni. Az első az I. kategória: legfeljebb 10.000 lakosú települések II. kategória: 10.000 lakos feletti települések.

 

 

Budaörsi pályázat

 

Budaörsről a Budaörsi Tanoda adott be pályázatot a kültéri falazatának megújítására, megszépítésére.

A Tanoda egy olyan kulturális, oktatási intézmény, ahol iskolaidő után, a hét minden napján fogadják a gyerekeket, fiatalokat. Itt van lehetőség korrepetálásra, olvasás-írás-szövegértés fejlesztése, tehetségfejlesztésre -és gondozásra, szabadidős tevékenységre: sport, játék, ének -és zenetanulás.

Ezen kívül szerveznek itt kirándulásokat, nyári táborokat, vetélkedőket és nagyon sok más programot.

Részleteiben: BUDAÖRSI TANODA képességfejlesztő, tehetséggondozó, kulturális és oktatási intézmény.

 

 

nepzeneitanoda18_11_08 (12)

 

 

Elindult a szavazás

 

Szavazni egészen május 28-ig lehet a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig május 31-én kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata jut be a döntőbe.

A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes beltéri vagy kültéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”. A festéseket legkésőbb 2021. augusztus végéig kell megvalósítani.

 

 

letscolour2021

 

 

Szavazás menete

 

Néhány alapvető információ a szavazás módjáról:

– Fontos, hogy sok esetben a regisztrálók valamilyen hibát követnek el a regisztrációnál, így időt veszítenek a szavazásnál.

 

Néhány tipikus hiba, amire érdemes odafigyelni:

valós email címet kell megadni, helyesen beírva (ide küldik a visszaigazolást), egy email címmel csak egyszer lehet regisztrálni,

valós mobilszámot kell megadni, helyesen beírva (06 nélkül), egy telefonszámmal csak egyszer lehet regisztrálni,

– a helyes kódot kell visszaküldeni az aktiváláshoz, a helyes formátumban (kizárólag a 6 jegyű kódot kell elküldeni, minden más karakter nélkül).

 

 

letscolourszavazas

 


A BUDAÖRSI TANODÁRA IDE KATTINTVA LEHET SZAVAZNI, REGISZTRÁCIÓ UTÁN!


 

 

A Budaörsi Tanodáról bővebben

 

A Tanoda alapfeladatai:

1. korrepetálás, fejlesztés, iskola utáni tanulás biztosítása

2. szabadidős tevékenységek biztosítása: kirándulás, sport, nyári táborok, stb…,

3. művészeti és kulturális programok biztosítása: hangszerek oktatása, ének-zene oktatása, néptánc és kortárs táncok oktatása

4. tömeg –és versenysport lehetőségének a biztosítása

5. tehetségfejlesztés, tehetséggondozás.

 

 

romanoglaszohetbudaorsitanoda2020 (2)

 

A Tanoda az alábbi fontos „alintézményeket” hozta létre az alapfeladatai ellátására, kiemelten a tehetséggondozás és a tehetségfejlesztésre koncentrálva, nagy hangsúlyt fektetve a hátrányos helyzetűek bevonására:

1. Budaörsi Tanoda Napi rendszerességgel: képességfejlesztés, korrepetálás, szinten tartás biztosítása, versenyekre, vizsgákra való felkészítés, gyerekek és fiatalok részére. A tanulás mellett szabadidős tevékenységet is biztosít a Tanoda: kirándulások, táborok, versenyek stb.

2. Budaörsi DigiTanoda 2020. márciusában, az első COVID járvány idején létrehozott program, amely online segíti és támogatja a diákokat a tanulásban. A DigiTanoda szervez online kulturális programokat, vetélkedőket, előadásokat is.

3. Utazó Népzene és Néptánc Pedagógus Program Budaörsön és az egész ország területén tartanak népzenei és néptánc, valamint gyermekprogramokat a Tanoda önkéntesei és munkatársai. A népzene és a néptánc segítségével fejlesztik a gyerekek képességeit, segítik azokat a gyerekeket, akik valamilyen képességzavarral küzdenek: diszlexia, diszgráfia stb. Kiemelten foglalkoznak a tehetséges, kiemelkedően tehetséges gyerekekkel, valamint a hátrányos helyzetűekkel.

4. Budaörsi Népzene Tanoda Budaörsön tartanak foglalkozásokat a Tanoda munkatársai és önkéntesei: énektanítás, hangszerek tanítása (gitár, zongora, furulya, dob, cajon, fuvola), valamint néptánc –és kortárs táncok tanítása is folyik. Szintén kiemelten foglalkozunk a tehetséges és kiemelkedően gyerekekkel, valamint a hátránnyal érkezőkkel.

 

 

nepzeneitanoda18_11_08 (19)

 

Eddig elért, fontosabb eredményeink a tehetségfejlesztés, tehetséggondozás területén:

– Budapesti és Országos Népdaléneklési Verseny: ezüst, arany és kiemelt arany minősítés

– Nemzeti Színház, Országos Középiskolás Színjátszó Találkozó: 1. hely – Diákra Hangolva, Középiskolás Művészeti Verseny: ének kategória: különdíj – Raoul Wallenberg Díj: A halálra táncoltatott lány – holokauszt táncballada színpadra állításáért

– UNICEF díj – „Közös többszörös”

– UNICEF – „Rajtad áll a jövőd!” – ERIAC (Európai Roma Kulturális Intézet) – díja

– Bonis Bona- a nemzet tehetségeiért díj (a Magyar Kormány díja)

 

 

boniusbona2020b

 

– Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Belügyminisztérium „példaértékű program”: 2. helyezett

– Budaörsi Város Közművelődési Díja.

 

Sporteredmények

– országos diákolimpia, labdarúgás: 1. hely

– utánpótlás labdarúgás, U16., NBIII: 1. hely

– budapesti amatőr labdarúgó bajnokság: 1. hely

– országos diákolimpia, ökölvívás: 1. hely., …

 

 

tanoda4

 

A pályázati program

 

Budaörs Város Önkormányzata biztosítja a Tanoda működését. Ez év nyarán a Tanoda egy nagyobb belső felújításon esik át, azonban a külső falazat felújítására, megszépítésére már nincs költségvetése sem a Városnak sem a Tanodának, ezért nyújtottak be pályázatot a Let”s Colour Magyarországhoz.

 

A pályázat célja:

– szebbé, harmonikusabbá tenni a Tanoda teljes épületét, beleértve a külső homlokzatot is

– a Tanoda diákjai és munkatársai számára, valamint egész Budaörs lakossága számára vonzóbbá, szebbé tenni a Tanodát.

 

A falazat:

– a megújításra szoruló fal mérete: 120 nm

– jelenleg fehér és sárga színű, sok helyen megkopott, hibás, csúnya a fal

– a falat több helyen alkalmassá kell tenni a festésre: le kell kaparni, ki kell egyengetni stb…

 

Tervezett munkafolyamatok:

– a külső fal színének, megjelenésének megtervezése

– eszközök és anyagok beszerzése: festék, létra, takaró fólia, malter anyag, ecsetek STB…

– a fal hibás részének a lekaparása, kiegyenlítése, kijavítása

– a fal kifestése a Tanoda munkatársai, önkéntesei és a gyerekek segítségével, valamint legalább egy szakember közreműködésével

– a szemét, törmelék összetakarítása.

 

 

tanodafal

 

A munkafolyamatokban résztvevők:

– a Tanoda munkatársai és önkéntesei: 8-10 fő a Tanoda diákjai közül max. 10 fő (több gyereket nem érdemes bevonni, mert sok ember esetén nehéz lesz dolgozni)

– egy fő szakember (kőműves vagy festő).

 

 

romanoglaszokajlasorozo2020 (1)

 

 

A pályázatról bővebben

 

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékenyen részt akarnak vállalni környezetük megszépítésében. A jelentkezéseket idén is két kategóriában várták, a tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek.

A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkéntesei, együtt valósítják meg.

 

Rekordszámú jelentkező

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázata a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés hazánkban: a szervezet működése során eddig több mint 27 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet alakított át csaknem 2500 önkéntes segítségével. Az idei felhívásra rekordmennyiségű, összesen 143 pályázat jött be, amire várhatóan több tízezer szavazatot adnak le a szavazási szakasz során. Nagy Gergely, az egyesület szóvivője elmondta:

„A pandémia okozta hosszan tartó bezártság után fokozott igény mutatkozik arra, hogy az emberek egy frissebb, vidámabb, energikusabb környezetbe térjenek vissza és kezdjék el újra a közösségi életüket.”

Hozzátette: „Már az előző pályázat is rekordszámú jelentkezőt vonzott, de az idei eredmények pedig minden várakozásunkat felülmúlták. Örülünk, hogy a színek ennyi közösséget mozgatnak meg, és kíváncsian várjuk, ki jut majd a döntőbe.”

 

A nevezett települések 2021-ben:

Abasár, Alsómocsolád, Aranyosapáti, Attala, Balmazújváros, Baracs, Baranyahídvég, Berettyóújfalu, Bicske, Bikal, Bodajk, Bogyiszló, Bóly, Budaörs, Budapest III. , Budapest III. , Budapest IV. , Budapest IX. , Budapest X. , Budapest XIII. , Budapest XIV. , Budapest XV. , Budapest XVII. , Budapest XXIII. , Csorna, Csurgó, Debrecen, Dombóvár, Eger, Enying, Érd, Esztergom, Felsőnána, Fertőd, Gárdony, Gávavencsellő, Gyál, Gyomaendrőd, Győr, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Harkány, Hejőbába, Hetvehely, Inárcs, Jánossomorja, Kecskemét, Keszthely, Kiskunmajsa, Kisvárda, Koroncó, Kökény, Körmend, Lakitelek, Levél, Maglód, Magyarnándor, Mályi, Mándok, Marcali, Márok, Mezőcsokonya, Mezőkeresztes, Miskolc, Mogyoród, Monor, Mór, Nagybajom, Nagyharsány, Nagykálló, Nagykanizsa, Nagymágocs, Nemesbikk, Nyíregyháza, Ócsa, Ózd, Örkény, Pap, Pápa, Pécel, Pécs, Pilisvörösvár, Polgárdi, Rábatamási, Rákóczifalva, Répceszemere, Röszke, Sajókaza, Sajóörös, Sárbogárd, Sopron, Szalánta, Szederkény, Szeged, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Szirmabesenyő, Szombathely, Táborfalva, Tapolca, Tarján, Tinnye, Tiszalúc, Tiszaroff, Tordas, Üllő, Vác, Vép, Veresegyház, Zichyújfalu, Zirc.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.