Az ország nagy részén további zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Zivatarveszély miatt az ország nagy részére csütörtökre is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szerdán, kora este elsősorban a Dunántúl délnyugati tájain, az Alföld északkeleti részén és az Északi-középhegységben valószínű elszórtan zivatar; néhol felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 milliméter csapadék), jégeső, viharos (60-80 kilométer/órás) széllökés is valószínű.

Az esti óráktól a Dunántúl nagyobb részén már stabilizálódik a légkör, a Dunától keletre azonban dél-délkelet felől észak-északnyugat felé fejlődve több helyen is várhatók zivatarok, melyekben intenzív csapadék, viharos szél valószínű.

Csütörtökön a hajnali órákra az eső, zápor mellett legnagyobb eséllyel az északi, északkeleti országrészre korlátozódhatnak a zivataros csapadékgócok. Napközben leginkább a Dunántúl déli felén, illetve az Alföld déli és keleti részein valószínű zivatarok kialakulása. Főként délkeleten a délutáni órákban helyenként intenzív zivatarok is előfordulhatnak 70 kilométer/órát meghaladó széllel, jégesővel.

 

idojaras_esos_felhos_esofelho_budaors_felett_600px_2021apr7

 

Csütörtökre Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adták ki a zivatarveszély miatti elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint csütörtök hajnalban 10-15, délután 16-22 Celsius-fok várható. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.