Kihirdették a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját – A budaörsi színház is ott lesz

(Budaörs, 2021. május 5. – Budaörsi Infó) – Kihirdették a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját, amelyben hat előadás kapott helyet. A vidéki és határon túli produkciókat augusztus 25-től láthatja a Városmajori Szabadtéri Színpadon a közönség. A budaörsi színház egy Alföldi Róbert rendezte darabbal vesz részt a megmérettetésen.

 

 

A programban szerepel a nagyváradi, a budaörsi, a miskolci és a szabadkai színház előadása, az újvidéki és a szegedi színház közös produkciója, valamint a szombathelyi színház vendégjátéka. A produkciók rendezői között van Zakariás Zalán, Alföldi Róbert, Szabó Máté, Mezei Zoltán, Keresztes Attila és Mohácsi János.

Az előadások augusztus 25. és szeptember 9. között láthatók a Városmajori Szabadtéri Színpadon – áll a színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, az idei programot is olyan, elsősorban könnyed, de minőségi szórakozást ígérő darabok alkotják, amelyeket szakmai csapat választott ki a nem budapesti kőszínházi kínálatból.

A szemle a nagyváradi Szigligeti Színház előadásával kezdődik. A Matei Visniec Napnyugat Expressz című drámájából készült, a commedia dell’arte hagyományaira épülő produkciót Zakariás Zalán rendezésében láthatja a közönség augusztus 25-én.

 

 


 

A budaörsi színház fellépése

 

Augusztus 30-án lesz a Budaörsi Latinovits Színház társulatának előadása: Beaumarchais darabját, a Figaro házasságát Alföldi Róbert rendezésében mutatják be.

 

 

Figaro_hazassaga_budaorsi_latinovits_szinhaz_2020okt3

 

A Budaörsi Infó Online-on a darabról szóló színházi kritikában olvasható:

„Az Alföldi Róbert által rendezett Figaro házassága összesítésben egy igencsak jól összerakott, sallangmentes, de mégiscsak könnyed komédia, amely képes feledtetni a közönséggel még a szájmaszkviselésből adódó kényelmetlenséget is, és ott is megkacagtat, ahol az eredeti alkotásban nem is volt ez őszinte szándék.”

 

 

Figaro_hazassaga_budaorsi_latinovits_szinhaz_2020okt2

 


 

A szemle következő programjaként szeptember 2-án a Miskolci Nemzeti Színház vendégjátéka, Szabó Máté rendezése látható. A Thomas Vinterberg Születésnap című Dogma-filmje alapján született Ünnep című előadás témája a családon belüli erőszak.

A Szabadkai Népszínház előadásában, Mezei Zoltán rendezésében a Fekete Péter című zenés vígjátékot láthatja a közönség szeptember 5-én.

A Szegedi Nemzeti Színház és az Újvidéki Színház közös produkciójaként, Keresztes Attila rendezésében szeptember 7-én mutatják be Pintér Béla és Darvas Benedek Parasztopera című darabját.

A programsorozatot a Ion Luca Caragiale műve alapján készült produkció zárja: a Farsangi játék című komédia a Mohácsi testvérek tolmácsolásában, a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának előadásában látható szeptember 9-én.

 

 

figaro_hazassaga_budaorsi_latinovits_szinhaz_bemutato_2015maj23

 

A közönség is szavazhat az előadásokra

A Szabad Tér Színház által alapított színházi szemle programját az idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség a www.szabadter.hu oldalon szavazhat az előadásokra. A szemle a nyári szezon végén díjátadóval zárul.

 

 

(Budaörsi Infó / mti / fotók: Borovi Dániel)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.