Pert nyert a Médiatanács ellen a Budaörs Rádió

(Budaörs, 2021. április 30. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben már olvashattak róla, hogy három pályázó indult a Budaörs Rádió frekvenciájáért. A Médiatanács (NMHH) nem hosszabbította meg a jogosultságot és a rádió elhallgatott 2019. április 10-e éjféltől. Az üzemeltető cég perre ment az ügyben. Csütörtök este a közösségi oldalon azt olvashattuk, hogy úgy tűnik, hogy esély nyílt rá, hogy visszakaphassák a frekvenciát. Budaörs polgármestere is megszólalt az ügyben.

 

Roczó-Nagy Zoltán, a rádió vezetője azt írta a Facebookon, hogy a Budaörs Rádió első és másodfokon (Kúria) is pert nyert a frekvenciákért felelős NMHH-val szemben.

„Ez egy jogállamban azt jelenti, hogy a Budaörs FM 104,8 frekvenciát ismét a Budaörs Rádiónak kell ítélni.

Két éve hallgat a város számára megálmodott frekvencia. Ebből egy év volt a pályáztatás és újabb egy év a pereskedés.”

A rádióvezető abban reménykedik, hogy nyáron ismét megszólal majd a város rádiója és sok-sok évig szórakoztatja, segíti a budaörsiek és környéken lakók életét.

Az üzemeltető cég a Hunicom Stúdió Kft. Roczó-Nagy Zoltán és Roczó-Nagy Krisztina budaörsi lakosok tulajdonában van. Ez a kft. üzemeltette 2019 tavaszáig a Budaörs Rádiót,

 

 

Budaors_Radio_ilusztr0

 

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere is véleményt mondott az ügyben:

„A Kúria a mai döntésében megerősítette, s immár jogerősen kimondatott, hogy a médiatanács tisztán fideszes kinevezettjei, élükön az elnökkel törvényt sértettek, amikor a pályázati kiírástól eltérő feltételek alkalmazásával megfosztották a Budaörs Rádiót a frekvenciájától.

Gyalázat, hogy a rádió hónapokkal az önkormányzati választások előtt elnémult, s a várostól elvették, akarnok pártkatonák, a kedvelt csatornájukat.

Most az ítélet szerint le kell folytatniuk az eljárást, s mivel csak ez az egy érvényes pályázat volt, a régi frekvencián újra szólnia kellene a Budaörs Rádiónak.

Kérdés, az állam az államban pártkatonáira vonatkoznak-e a jogerős bírósági ítéletek. Hozzáteszem, már az is meglepő, hogy olyan durva hibát követtek el, hogy az a jogállamiság jelen állapotában a bíróságon elbukik…”

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 


 

Korábbi cikkek a témával kapcsolatban:

 

Elhallgat ma éjféltől a Budaörs Rádió

Befogadta a Médiatanács a Budaörs Rádió frekvenciájára beadott pályázatot

 

NMHH – Megjelent a pályázati felhívás a Budaörs Rádió frekvenciájára

 

A Médiatanács döntései – Újra lehet majd pályázni a Budaörs Rádió frekvenciájára

 

Rádiós frekvenciákról döntött a médiatanács – A Budaörs Rádió esetében hiánypótlást kértek a két megmaradt pályázótól

Médiatanács: Január 7-ig lehet pályázni a Budaörs Rádió frekvenciájára

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.