Befogadta a Médiatanács a Budaörs Rádió frekvenciájára beadott pályázatot

(Budaörs, 2019. november 24. – Budaörsi Infó) A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa elvégezte egy budaörsi és egy pécsi rádiós frekvencia alaki vizsgálatát és elfogadta a Törökszentmiklós 96,4 MHz-es helyi, közösségi frekvencia pályázati felhívásának tervezetét is – közölte a hatóság pénteken az MTI-vel. A budaörsi rádióra egy pályázat érkezett.

 

Korábbi cikkünkben már olvashattak róla, hogy három pályázó indult a Budaörs Rádió frekvenciájáért. A Médiatestület a Budaörs 104,8 MHz helyi kereskedelmi rádiós frekvenciára indított pályázati eljárást eredménytelenül zárta le, mivel az összes pályázó anyagát elfogadhatatlannak találta alaki (formai) hibák miatt.

A Budaörs Rádió 2019. április 10. éjféltől nem működik.

A mostani közlemény szerint a grémium a Budaörs 104,8 MHz helyi frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázat alaki vizsgálata után nyilvántartásba vette a Hunicom Stúdió Kft.-t, míg a körzeti Pécs 94,6 MHz frekvencia közösségi hasznosítását célzó pályázatában hiánypótlásra szólította fel mindkét pályázót, a Karc FM Média Kft.-t és az FM 4 Rádió Kft.-t.

A budaörsi pályázó cég ugyanaz, amelyik eddig is üzemeltette a rádiót. A korábbi nyilatkozatokkal ellentétben ezúttal nem akadt konkurenciája.

Elfogadta a testület a Törökszentmiklós 96,4 MHz-es helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét közösségi jellegű hasznosításra, amelyet honlapján közzétett.

A grémium heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is; a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak – írták.

 

 

mikrofon_radio

 

 

Előzmények, korábbi cikkek a témában:

 

Médiatanács: Január 7-ig lehet pályázni a Budaörs Rádió frekvenciájára

Rádiós frekvenciákról döntött a médiatanács – A Budaörs Rádió esetében hiánypótlást kértek a két megmaradt pályázótól

A Médiatanács döntései – Érvénytelenek a Budaörs Rádió pályázatai

Elhallgat ma éjféltől a Budaörs Rádió

A Médiatanács döntései – Újra lehet majd pályázni a Budaörs Rádió frekvenciájára

NMHH – Megjelent a pályázati felhívás a Budaörs Rádió frekvenciájára

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.