Szeptember 4-től autópályán lehet közlekedni Budapesttől Nagyváradig

(Budaörs, 2020. augusztus 12. – Budaörsi Infó) 2020. szeptember 4-én tervezik megnyitni a Bors 2 határátkelőt és azt a nyúlfarknyi román autópályarészt, ami Biharig tart, azaz gyakorlatilag összeköti Nagyváradot Nyugat-Európával. A bihon.ro információi szerint akkor adják át a magyar oldalon is az újonnan épült útszakaszt, így Budapestről Váradig autópályán lehet majd autózni.

 

 

A román közlekedési miniszter, Lucian Bode jelentette be a hírt, miszerint 2020. szeptember 4-én adják át az új Bors 2 határátkelőt a magyar-román határon és a Bihar – Bors 5,35 km-es román autópálya szakaszt. Elmondta azt is, hogy a magyar részen végig elkészült a Budapest – Nagykereki (M3 – M35) autópálya.

 

 

bors2_bihar_hataratkelo_romania_terkep

 

 

magyar_roman_hatar_nagyvarad_terkep

 

A román közlekedési miniszter 2020-at az erdélyi autópálya évének titulálta. Elmondta, hogy 25 km-nyi szakaszt adnak át hamarosan, 60 kilométeren dolgoznak és az év végéig további 120 km-ről írnak alá megállapodást.

 

 

bors2_hataratkelo_romania_vam

 

UPDATE!


A kér ország miniszterelnöke együtt avat

Orbán Viktor magyar és Ludovic Orban román kormányfő együtt avatja fel szeptember 4-én a határhoz vezető Bihar–Bors autópályaszakaszt – jelentette be a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) vezérigazgató-helyettese.

Ovidiu Barbier a Digi24-nek elmondta, jelenleg zajlanak az egyeztetések a magyar és a román fél között a Bors 2-nek nevezett borsi autópálya-határátkelő megnyitásáról. Ez mindkét irányban tíz-tíz sávos lesz, személy- és teherforgalmat is lebonyolítanak majd rajta.

Az észak-erdélyi autópálya Bihar–Bors-szakaszának befejezését korábban július végére ígérte a CNAIR. Megnyitását azonban csak őszre tervezték, mert előbb el kell készülnie az a borsi autópálya-határátkelőnek is a román–magyar határon. A Bihar-Bors sztrádaszakasz a magyarországi M4-es autópályához csatlakozik majd.

Forrás: maszol.hu


 

 

bors2_biharpuspoki_roman_autopalya_2020

 

 

Videó a Bihar – Bors román autópálya szakaszról:

 

 

 

(Budaörsi Infó / via: bihon.hu)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.