Budaörsiek együtt, egymásért! – Fehér Edina Szonja: Kreatívan kicsikkel – A strandolás

(Budaörs, 2020. július 9. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten Fehér Edina Szonja Kreatívan kicsikkel című cikk sorozatát olvashatják és videóit láthatják majd, amiben megmutatja, hogy hogyan lehet lefoglalni a kicsiket. A mai részben a strandolásról lesz szó, és arról, hogy mit és hogyan vigyünk magunkkal. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt  elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Fehér Edina Szonja:

Kreatívan kicsikkel – A strandolás

 

 

 

 

Ha nyár, akkor strand.

Teljesen mindegy, hogy természetes közegben egy tó vagy folyó mentén, vagy akár egy városban a medence mellett. Ilyen nagy melegben csak víz mellett lehet kibírni, mégis nagyon tartottam ebben az évben a strandolástól, és nem azért mert az úgynevezett „beach Body” hiányában szenvedek, hanem mert már több gyerekem van mint kezem. Elég félelmetes.

Ráadásul még egyik sem úszik egyedül.

 

 

szonjastrand2

 

Hihetetlen szerencsések vagyunk, hogy egy strand szomszédságában lakunk, így igazából tényleg bármikor tudunk menni. Amikor csak tehetjük 15 órától lemegyünk a strandra egy négyórás jeggyel.

A budaörsi strand nem nagy, de tökéletesen elég kisgyermekeseknek. Szinte nincs olyan alkalom, hogy egy óvodás vagy bölcsődés kis baráttal ne találkoznánk. Ez nekem nagy könnyebbség, hiszen akár a másik szülő is tud plusz figyelemmel segíteni nekem a három gyerkőc mellett, de a közös játéknak is kifejezetten sok előnye van.

Számomra igen pozitív élmény, hogy a nagy mély medence vize is meleg, így még oda is szívesen mennek a gyerekek.

Igen, a Fehér család elég „vizipipi” család, nehéz kirobbantani minket a vízből, és ez már mind az ötünkre igaz. A legkisebb is kifejezetten élvezi a víz ringatását, a nagyok pedig ugrálnak, csúszdáznak és játszanak folyamatosan.

Mivel sok a gyerek és van, hogy egyedül megyek le velük a strandra, így oda is egy határozott forgatókönyvre volt szükségem. Érdemes, ha idegen helyre megy az ember, felkeresni az adott strand honlapját.

Akár oda is telefonálni, ha minden szükséges információ nincs fent. Például, ha érzékeny a gyermek valamire. Ételallergiára vagy akár rovarra fel vannak-e készülve. 

Nekünk az örök favorit strandmenü a hasáb burgonya. Szerencsére a legtöbb helyen van, de nálunk a tejmentes fagylalt / jégkrém is elég fontos, hogy ne mondjam a gyerekeknek, na menjünk fagyizni, aztán a pultnál ocsúdok fel két fagylaltmániás gyermekkel az oldalamon, hogy nincs is jégkrém, amit fogyaszthatnak a fiúk…

 

 

szonjastrand3

 

Mivel nem túl sok árnyék van a budaörsi strandon a még kicsiny fáktól, talán az egyik legfontosabb, amit vinni kell ide, egy sátor vagy napernyő. Lehet vinni ételt is akár hűtőtáskában, de nekem egyszerűen erre már nincs kapacitásom ha egyedül vagyok, meg szabad kezem sincs már a plusz táskákhoz.

A napvédelemnél nem csak az árnyék, hanem a naptej is igazán fontos. Én erre kifejezetten nagy hangsúlyt fektetek, hiszen ekcémas fehér bőrű gyerekeim vannak. Lényeges az adalékmentesség és persze, hogy ennek ellenére védjen is.

A legkisebbnél még ragaszkodom az UV-ruhához és a vékony sapkához. Szerencsére még sosem égett le egy gyermekem sem a napon, de elég hamar megtaláltuk a megfelelő naptejet. Naptejnél több okból se írom le a márkát, a reklám miatt sem, illetve mindenkinek más válik be. Szerintem ezt mindenkinek végig kell próbálgatnia.

Eleinte mindig vittem könyvet. Volt bennem egy romantikus kép, hogy a gyerekekkel ülünk a pokrócon és míg száradunk a napon mesét olvasunk, könyvet nézegetünk… lehetetlenség.

Egyszerűen annyira be vannak pörögve a gyerekek, rengeteg az impulzus is, így aktív játékokra van szükség pluszba a standon is. Nálunk az állandó játékok a vízipisztoly, a buborékfúvó és a labda.

Mindegyiknek megvan a maga ideje és hasznossága. Vízipisztolyt azért viszünk, mert én otthon nem engedem. Szinte ez az egyetlen „harcszíntér”, ahol gond nélkül tudják használni, de mindenképpen csak akkor, ha már nincsenek sokan a strandon.

A buborék pedig azért szükséges, mert egyhelyben tudnak vele játszani, így evés után szépen lefoglalja őket, míg én akár befejezem az étkezést vagy akár Boti fejezi be az evést.

 

 

szonjastrand4

 

Anyatejes lévén nem tudom csak úgy bárhol megetetni, így addig mindenképpen le kell kötnöm a fiúkat. A labda pedig tökéletes megszáradós játék. Futkároznak a napon és mire már megszáradnak nincsenek is sokan a strandon, így nem zavarnak másokat. Mivel 15 óra felé megyünk ki a strandra. Így otthon tudnak ebédelni és nagyot aludni, illetve a legkárosabb sugarakat el is kerüljük.

A budaörsi strand összességében tökéletes strandoláshoz szoktatni a gyerekeket. Nem egy óriási élménypark, de biztonságos körülmények között tanulhatják meg a gyerekek a strandolás szabályait.

Itt azért szeretném kiemelni, hogy szülőnek sem ártana ezekkel az íratlan szabályokkal tisztában lenni. Bármilyen nagy a gyermek és úszik, stabilan egyedül nem szabad engedni a medencékhez.

Itt nem csak arról van szó, hogy a saját gyermeke megsérülhet, de a legtöbb esetben a nagyobb szülőmentes gyerekek egyáltalán nincsenek tekintettel a kisgyermekesekre, és a saját három gyermekemen kívül meg X gyerekre is nekem kell figyelni.

A gyerekeinket meg kell tanítani, hogy figyeljenek a környezetükre minden helyzetben. Ez a strandon azt jelenti, nem lépünk mások törülközőjére, nem ugrunk rá másokra.

Igyekszünk figyelni, nem telibe fröcskölni másokat. Nem rohangászunk körbe-körbe a medence szélén, hiszen balesetveszélyes. Nem vesszük el más gyermek játékát, pláne nem húzzuk le a kezéről a karúszót vagy az úszógumit.

A csúszda használata egy külön történet. Nem lökünk le senkit a lépcsőn, akkor sem, ha kisebb és lassúbb. Rendeltetésszerűen használjuk, nem lefutunk róla, nem lógatjuk ki a lábunk, és felejtsük el az extrém pózokat, mert veszélyes, és ráadásul a kisebbek utánozni próbálják.

Mint minden helyzetben legyünk körültekintők a strandon is.

 

Szép napot nektek!

Szonja és a fiúk

 

 

szonjastrand6

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.