Molnár Zsófia 6. a: Miért támadta meg a vírus a bolygónkat?

(Budaörs, 2020. július 9. – Budaörsi Infó) A budaörsi Herman Ottó Általános Iskola vers-, novellaíró és rajzos alkotás pályázatot hirdetett májusban, amelynek eredményeit cikkünkben találják. Internetes hírportálunkon minden nap megosztunk önökkel egy-egy gyöngyszemet az alkotásokból, de a júliusi nyomtatott Budaörsi Infóban is találnak majd belőle. Gratulálunk a szervezőknek és a pályázóknak!

 

 

Molnár Zsófia 6. a

Miért támadta meg a vírus a bolygónkat?

 

Budapesten egy szép márciusi délután volt. Csak az utcák nem voltak szépek, mivel tele voltak szeméttel. Az emberek csak egy pillantást vetettek erre, nem is érdekelte őket, hogy tele van ételmaradékokkal az utcájuk. Irtózatos bűz terjengett mindenütt.

Ezen a napon aztán megváltozott az élet, hirtelen borongós idő lett. A felhők záporokat küldtek villámokkal, a nap elbújt, nem sütött tovább és nagyon hideg lett. Ekkor megpillantottak valamit az égen. Nagyon messze volt, így nem láthatták elég jól. Majd közelebb jött és ekkor megszólalt:

– Sziasztok! Most azért jöttem ide, hogy elmondjam Nektek, egyszerűen borzalmas, amit itt műveltek, én erre nem tudok mást mondani. A szemét szanaszét van, Ti nem vagytok hajlandók felszedni, pedig csak egy perc lenne. Fent az űrből látom, hogy milyen kiábrándító, amit Ti itt csináltok. Azért jöttem ide, hogy megállítsam nehogy tovább szennyezzétek ezt a gyönyörű kis bolygót. Nem tudom, minek nevezitek ezt a világot, de ez egy romhalmaz. A feladatotok az lesz, hogy nem lehet kimenni a házból, hacsak nem karanténban lesztek. Az iskolák be lesznek zárva ugyanúgy, mint a bölcsődék és az óvodák, így otthon lesz a tanítás. Úgy tudom, van nektek valamiféle eszközötök, amivel tudtok kommunikálni.

– Khm, khm kedves khm – szólalt meg Pisti a Kis utcából.

Bocsánat! Elfelejtettem bemutatkozni. A nevem KORONAvírus, de elég hacsak KORONÁ-nak hívtok.

– Kedves khm KORONA a munkahelyekkel mi lesz?

– Nagyon jó kérdés! Akik meg tudják oldani, hogy otthon dolgozzanak, azok home office-ban lesznek, de akik nem tudják megoldani, azoknak szabadságot kell kivenni. Kivéve azoknak, akik élelmiszert szállítanak vagy olyan munkahelyen dolgoznak, ahol étel, tisztítószer van, mint pl. úgy tudom a Diego.

– Neeeem. Ott szőnyegek vannak, a Tesco-ban vagy az Auchan-ban vannak élelmiszerek.

– Persze, persze Ti tudjátok. Szóval, az a szabály, hogy nem lehet kimenni a házból csak hacsak nem az udvarra mész vagy boltba. Nem szabad még a barátokkal sem találkozni. Én itt leszek a bolygón, így tudlak Titeket figyelni. Akik megszegik ezt a szabályt, azok kapnak egy olyan vírust tőlem, hogy nem biztos, hogy túlélik. Azt elfelejtettem mondani, hogy a kórházak is nyitva maradhatnak, ha véletlenül megsérül valaki vagy elkapja a vírust.

– Mettől-meddig leszünk karanténban? – kérdezte egy kisgyerekes apuka.

– Lássuk csak! Ma van péntek. Szerintem hétfőtől, de azt nem tudom, hogy mikor fejeződik be. Talán akkor, amikor látom, hogy nem fogtok szemetelni. Egyébként az fogja elkapni a vírust, aki tönkre akarja tenni ezt a csodálatos bolygót, pl. kidobja az ablakon a szemetes zacskót. Na, most akkor mindent letisztáztunk? Van kérdés?

– Igen, akkor nem jöhetünk ki a házból? – kérdezte egy családos asszony.

– Pontosan. Ne kérdezzétek meg még egyszer, mert vagy tízszer elmondtam. Sziasztok! Mindenki menjen a dolgára és hétfőtől nincs szemetelés csak karantén!

Mindenki hazament. Sokan megijedtek, hogy nem fognak tudni ételt vásárolni. Így ők gyorsan elmentek a boltba.

Eljött a hétfő, a vírus várva várt napja. A házakból, lakásokból senki nem jöhetett ki.

Vidéken lakott Flóra. Nehéz volt megszoknia azt, hogy nem mehet iskolába csak otthon van.

Ő nem nagyon szokott a szüleivel együtt lenni, mert ők mindig dolgoznak. Most viszont otthon lesznek és össze kell valahogyan hangolódnia a családnak. Első napokban mindenki azon volt, hogy valamiképpen meg tudják oldani a tanítást, a szüleik a munkát, az otthoni teendőket.

Flórának nagyon más napjai kezdődtek. Délelőtt online oktatás volt, délután pedig az edzések zoom-os programon keresztül folytak. A szülei kicsit jobban elkezdtek foglalkozni a gyermekükkel, így voltak olyan napok, amikor együtt társasjátékoztak, esetleg az udvaron valamiféle labdajátékot játszottak. Ha kérdése is volt valamelyik tantárgyból, akkor szívesen válaszoltak rá. Ez egy új érzés volt Flóra életében. Sokkal boldogabb volt, mint előtte, mert most úgy érezte, törődnek vele.

Egyik délután aztán történt egy megdöbbentő dolog. Mentők jöttek. Először azt hitte, hozzájuk érkezett, de később kiderült, hogy a szomszéd felé tartott. Senki nem tudta, mi történt. Mindenki azt gondolta, hogy KORONA elkapta valami miatt. Kiment egy ember az utcára és megkérdezte mi történt:

– Aki itt lakik megsérült, elesett és eltört a lába – mondta a mentős.

– Emiatt kijöhetnek a mentők? Nem az volt, hogy csak akkor dolgozhatnak, amikor valaki elkapja a vírust? – kérdezte a férfi.

– Igen, kijöhetünk emiatt is, de Ön nem hinném, hogy elhagyhatja a házat. Szerintem gyorsan menjen vissza mielőtt elkapja KORONA magát.

– Tényleg, igen. Megyek is. Viszontlátása!

– Viszontlátásra, maradjon otthon és reménykedjen, hogy nem kapja el a vírust!

Sokan úgy gondolták, hogy nem lesz semmi baj, de sajnos lett. Mintha KORONA mindent látna. Azok közül, akik kimentek az utcára sokan fertőzést kaptak.

Ez a fertőzés nagy fájdalommal járt, az orvosok sokszor azt sem tudták, mihez kezdjenek. Ugyan, sok kutatóorvos hozzáfogott az ellenszer készítéséhez, de a mai napig nem tudják mivel lehetne ezt a vírust megállítani…

 

 

Rajz: Becsei Zalán 6.a

BecseiZalan_6.a

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.