A szépkorúak köszöntése – Idősek Világnapja Budaörsön

(Budaörs, 2019. október 1. – Budaörsi Infó) Az Idősek Világnapja alkalmából 2019. október 1-jén a Jókai Mór Művelődési Központban immáron hagyományosan az idősebbeket ünnepeltük.

 

 

Az eseményen jelen volt Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, Kövesdi Gabriella, a Szociális és Egészségügyi Iroda vezetője, Bíró Gyula alpolgármester, a városi intézmények és civil szervezetek vezetői, a Nyugdíjas klubok vezetői, az elmúlt években köszöntött szépkorúak, és természetesen nagyon sokan maguk az ünnepeltek.

 

 

idosekvilagnapja2018 (19)

 

Már korábban mi is írtunk róla, a polgármester is kiemelte a beszédében, hogy Budaörsön a szociális juttatások köre bővült, többen kaphatnak szociális támogatást.

Wittinghoff Tamás ünnepi beszédet mondott és köszöntötte a legidősebb nyugdíjast a teremben: Dr. Fekete Ágnestaki idén ünnepelte 95. születésnapját!

 

 

idosekvilagnapja2019 (3)

 

„Dr. Fekete Ágnes Budapesten született 1924. július 13-án. Erdélyi családból származik, dédapja Szilágy megyében volt orvos. Nagyapja 1885-ben vásárolt telket Budaörsön, és édesapja itt teremtett otthont számukra. Ketten voltak testvérek. Az orvosi egyetemi tanulmányait a háború megszakította, de ennek ellenére, kitartásának köszönhetően elvégezte. 

 

 

idosekvilagnapja2019 (2)

 

A diploma megszerzése után a Semmelweis Egyetem Elméleti Kutatóintézetében dolgozott harminchat éven át. Közben megszerezte az MTA doktori címet.

Az Arany- és a Vasdiplomát is megkapta. Sikeres pályafutása után nyugdíjba vonult. Gyermektelen és 17 éve özvegyen él, szabadidejében szívesen kertészkedik. Szellemileg friss, jól lehet vele kommunikálni” – hallhattuk méltatásában.

 

 

idosekvilagnapja2019 (4)

 

Az ünnepi műsor keretén belül fellépett az Operettszínház és az Operett Voices Társulat művészei.

 

 

idosekvilagnapja2019 (5)

 

idosekvilagnapja2019 (7)

 

idosekvilagnapja2019 (6)

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.