Változások a 288-as és 289-es helyi buszközlekedésben

(Budaörs, 2019. június 6. – Budaörsi Infó) 2019. június 17-én üzemkezdettel lezárják Budaörsön az autóbusz végállomást a felújítási munkálatok miatt. Az autóbuszok a Szivárvány utcába érkeznek majd és onnan indulnak, tudtuk meg Váradi Gábortól, a helyi buszközlekedést bonyolító cég csoportvezetőjétől.

 

 

A 288, 289-es ingyenesen közlekedő autóbuszokkal kapcsolatban is változások várhatóak.

„Autóbuszaink az Ifjúság utca Szivárvány utcai torkolatához érkeznek, és onnan indulnak, változatlan menetrend szerint.

Legjelentősebb változás, hogy a 289-es autóbuszok a Szivárvány utca ezen szakaszának egyirányúsítása miatt – élve a járművek kis méretével – a parkolókon keresztül tudnak változatlan szolgáltatást végezni. Ezzel a megoldással mi leszünk az egyetlenek, akik a Patkó utca megállóhelyet – a Szabadság út irányába – kiszolgáljuk”- mondta el Váradi Gábor.

 

budaors_ingyenes_busz_2014_288_289

 

Ezt hogyan tudják majd megoldani?

„A nap különböző időpontjaiban próbameneteket végeztünk, és biztosítva látjuk ezt a lehetőséget.

Az autóbuszok 6:45 és 15:45 között óránként egyszer lassú menetben és fokozott figyelemmel közlekednek majd ezen a szakaszon. Itt kérnék az itteni autósoktól (is) annyi figyelmességet, hogy az elkövetkező hetekben egy nagyobb személyautónyi helyet hagyjanak az akadály elkerülése érdekében. Ez utasaink érdeke, és nevükben előre is köszönjük.”

 

Számíthatnak az utasok más változásokra is?

„Bár a 288-as járat az indulás után akadálytalanul tud az útvonalán kezdeni, de érkezésekor az utolsó (Ifjúság utca) megállóhelytől a 289-essel együtt a Baross utcából jobbra bekanyarodnak az Ifjúság utcába és így érkeznek a végállomásukra.

Összefoglalva: mind a két helyi járat változatlan irányokba és megállóhely kihagyása nélkül közlekedik, a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint.

 

Meddig tartanak ezek a változások?

„A jelenlegi tervek értelmében a tanítási szünet végeztével a megújult – bár még szépülő végállomásunkról indulunk.”

 

 

Korábbi cikkünk a témával kapcsolatban:

Lakossági konzultáció – Novemberre készülhet el az új budaörsi buszvégállomás

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.