A Budaörsi NŐ 2019 díjazottjai – Harangozó Boglárka táncművész

(Budaörs, 2019. március 29. – Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ) A Budaörsi NŐ fotókiállítást idén szervezték meg ötödjére Budaörsön. A kiállítás ezúttal is tíz – munkájukban és közösségi szerepvállalásukban –, kiemelkedő hölgyet mutat be, akik azért tesznek, dolgoznak nap mint nap, hogy nekünk budaörsieknek és Budaörsnek jobb legyen. A fotókat 2019. április 5-ig lehet megtekinteni a budaörsi Városházán. Cikk-sorozatunkban bemutatjuk az idei 10 Budaörsi NŐ-t.  

 

 

A Budaörsi NŐ fotókiállítás megnyitóját 2019. március 8-án tartották a budaörsi Városházán.

A kiállításon 10 portréképet láthatnak az érdeklődők, minden hölgy képe mellett pedig egy bemutató írást.

A kiállító térben 10 képzőművészeti alkotás és 10 tájkép található még, amit elárvereznek. A licitekből befolyt összeggel idén a Lélekzuhany Gospel Kórust támogatják.

De ki is a kiválasztott 10, és miért pont ők? Olvassák el cikk-sorozatunkban. Minden nap egy új hölgyet mutatunk be a kiállításon olvasható leírás alapján.

 

budaorsinofotokiallitasmegnyito2019 (1)

 

Harangozó Boglárka

Három éves kora óta táncol akrobatikus rock and roll stílusban, négy éves kora óta versenyez is. A Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskolába járt.

Középiskolai tanulmányait a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban folytatta. Az iskola történetének legelső táncművészeti tagozatára járt Szent-Ivány Kingához. 2017-ben kitűnővel érettségizett le, országos tanulmányi versenyt nyert tánctörténelem tantárgyból. 3-szor kapta meg a “Magyarország Jó Tanulója, Jó Sportolója” kitüntetést. 2-szer a budapesti “Kiváló Tanuló, Kiváló Sportoló” kitüntetést.

Többször kapott elismerést a XI. kerületi Önkormányzattól. A budaörsi Önkormányzat és a Kispesti Önkormányzat is támogatta az élversenyzését.

Érettségi után lehetősége nyílt arra, hogy még 1 évig csak a szakmai tanulmányait folytathassa, így OKJ-s táncművész képesítést szerzett 2018-ban, kiváló minősítéssel, és olyan híres koreográfusokkal dolgozhatott együtt, mint Bozsik Yvette, Krausz Alíz, Kalmár Attila, Gera Anita, Asztalos Dóra, Góbi Rita és még sokan mások.

Az OKJ-s képzése alatt felkérést kapott, hogy táncművészként szerepeljen A dzsungel könyve című ismert zenés darabban, a Pesti Színházban. Azóta is aktív táncművészként dolgozik együtt a Vígszínház társulatával olyan darabokban, mint A dzsungel könyve, a Diktátor és a Premier. Jelenleg elsőéves konduktor hallgató a Semmelweis Egyetem Pető András karán. Sportágában (akrobatikus rock and roll) magyar bajnok, junior világbajnok, EB bronzérmes, világkupa ezüstérmes, serdülő világranglista harmadik, felnőtt páros kategóriában Magyar Bajnok, a Magyar Köztársaság Kupa nyertese, nemzetközi bajnokságon első helyezett, magyar ranglista vezető is volt, felnőtt formációs kategóriában többszörös Magyar Bajnok, nemzetközi bajnok, világbajnok.

Minden elért sikere ellenére is szerény maradt. A mai napig tagja a Sol Invictus nevű felnőtt nemzetközi nagyformációnak és a Diversity nevű felnőtt kisformációnak. A Romano Glaszo – Emberi Hang Művészeti Csoporttal számtalan előadáson szerepelt. Közösen dolgozták fel A halálra táncoltatott lány -holokauszt táncballadát, amely 2015-ben Raoul Wallenberg-díjat kapott. Magával szemben maximalista, főleg azokban a dolgokban, amik fontos szerepet játszanak az életében: tanulás, versenysport, táncművészet. Nagyon szereti a gyerekeket és fontosnak tartja, hogy minél több emberen segíthessen.

Harangozó Boglárkát azért mutatták be A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert mindenhol nagyon szeretik kedves természete miatt. Mindenkiben a jót látja, mindenkihez pozitívan közeledik, alkalmazkodó, segítőkész. Nagyon kitartó és céltudatos, nyitott mindenre, soha senkit meg nem bántana, nagyon empatikus, együttérző.

 

 

1bogi_budaorsino2019

 

 

(Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.