A Budaörsi NŐ 2019 – A díjazottak

(Budaörs, 2019. március 9. – Budaörsi Infó) 2019. március 8-án volt A Budaörsi NŐ fotókiállítás megnyitó ünnepsége a budaörsi Városházán. Minden évben a kiállításnak jótékony célja is van. Idén 10 képzőművészeti alkotást és 10 budaörsi tájképet árvereznek el. A befolyt összeggel a Lélekzuhany Gospel Kórust támogatják. Az alkotásokra A Budaörsi NŐ közösségi oldalán (FB/abudaorsino), vagy telefonon a +36/70-285-5287-es telefonszámon lehet licitálni március 9-től április 5-ig.

 

 

Nőnapkor a kiállítás a megszokottakhoz híven ünnepélyes hangulatban telt. Kreatív ételkülönlegességek, csoki-szökőkút és meglepetés műsor várta az érdeklődőket.

A korábbi évek kitüntetett Budaörsi Nőit is szép számban láthattuk a megnyitó napján, hisz idén is ők segédkeztek abban, hogy ismét megvalósulhasson ez a díjátadó.

A hölgyeket Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere köszöntötte.

A főszervező Májer MSE ünnepi beszédében elmondta, hogy legközelebb 2022-ben lesz Budaörsi NŐ fotókiállítás városunkban, viszont Szigetszentmiklóson idén indul hódító útjára A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítás, ahol szintén MSE készíti a portré fotókat. Május 14-én 10 olyan szigetszentmiklósi hölgyet díjaznak, akik élete, munkássága példaértékű.

 

budaorsinofotokiallitasmegnyito2019 (7)

 

A Budaörsi NŐ kitüntetést ebben az évben is 10 hölgy vehette át

 

Harangozó Boglárka – táncművész. Három éves kora óta táncol akrobatikus rock and rollt, négy éves kora óta versenyez is. Sportágában magyar bajnok, junior világbajnok, EB bronzérmes, világkupa ezüstérmes, serdülő világranglista harmadik, felnőtt páros kategóriában Magyar Bajnok, a Magyar Köztársaság Kupa nyertese, nemzetközi bajnokságon első helyezett, felnőtt formációs kategóriában többszörös Magyar Bajnok, nemzetközi bajnok, világbajnok.

 

Bóvári Éva – óvodapedagógus, edző. Jelenleg akrobatikus Rock & Roll sporttánc edzőként dolgozik több budaörsi óvodában, illetve törökbálinti iskolában. 1999 óta segíti az utánpótlás nevelést a táncsportban. 2003-ban alakította meg a Musztáng Sport Egyesületet vezetőedzőkkel és néhány élversenyző lelkes szüleivel. Kezdetektől az egyesület elnökhelyettese, szakosztályvezetője.

 

Csordásné Bodnár Anikó – pedagógus. Diákjait évről-évre számos versenyben, nyelvvizsgán segíti, eredményesen.  A német nyelv iránti elhivatottságát a családi gyökerekből merítette, így nem csoda, hogy Budaörsre költözve rövid időn belül kapcsolatot talált a helyi német nemzetiség hagyományait ápoló közösségekkel. 1991-2011-ig segítette a Német Nemzetiségi Önkormányzat munkáját, kezdetben bizottsági tagként, majd képviselőként. 1995-ben alapító tagja volt a Budaörs Néptáncegyüttesnek, melynek azóta is művészeti titkára.

 

Juhászné Tóth Anna – zenetörténész. Jelenleg a Müpa munkatársaként az intézmény marketinges kiadványainak szakmai tartalmáért felel. Tagja a Semmelweis Kamarazenekarnak és a Budapesti Vándor Kórusnak. 2013 óta tagja és elnöke is a VIVART Budaörs Zeneművész Egyesületnek. 1995-től a budaörsi Huszár Kata Alapítvány elnöke. Az alapítvány a gyógyíthatatlan Rett szindrómával született Huszár Kata gyógykezelésének támogatására és életkörülményeinek javítására jött létre

 

Németh Magdolna – „LYRA” Dalkör  Budaörsi Német Hagyományőrző Egyesület elnöke. A Budaörsi Katolikus Egyház kórusának a mai Werner Alajos kórusnak, közel 50 éve aktív tagja. Az 1989-ben megalakult Budaörs-Bretzfeld Baráti Társaság tagja.  A Budaörsi Passió újraéledése óta minden alkalommal vállal szerepet a műsorban. Gyermekkora óta kiveszi a részét az Úrnapi virágszőnyeg készítésében. A budaörsi német nemzetiséget az önkormányzatban is képviseli, hiszen 2014 óta folyamatosan megválasztott  tagja a Német Kisebbségi Önkormányzatnak.

 

Ritter Mariann – Rendszeresen gyűjtenek és adományoznak családjával játékokat és ruhákat, melyek a Budaörsi Védőnői Szolgálat munkatársai segítségével szétosztásra kerülnek a rászoruló budaörsi családok között. Vállalkozásuk évek óta segíti, támogatja munkájával a Budaörsi Rendőrkapitányságot és a Budaörsi Mentőszolgálatot. Támogatják és tevékenyen részt vesznek a Budaörsi Félmaraton futóverseny lebonyolításában. Férjével minden évben karácsonykor jótékony célra fordítják azt az összeget, amiből egymásnak ajándékot vennének. Ezen túlmenően év közben is sokszor jótékonykodnak.

 

Ványi Ágnes – logopédus, tankönyvszerző, módszeralkotó. A Herman Ottó Általános Iskolában, mint intézményi logopédus kezdte meg munkáját. Szaktanácsadóként, szakértőként nem csak a budaörsi, hanem a Pest megyei logopédusok munkáját is segíti.2005-től mint a Budaörsi Logopédiai Intézet vezetője építette tovább a budaörsi logopédiai ellátást. A Budaörsi Kistérség megalakuláskor, sok küzdelem árán olyan településeket sikerül bevonni az ellátásba, ahol korábban a logopédia nem volt elérhető. 2012-ben a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetségének főtitkárává választják. Megalkotta az élménypedagógiai módszereken alapuló Mesezene módszert, amely paradigmaváltás az olvasás-írás előkészítésében és megtanításában.

 

Varga Erika – karvezető, ének-zene tanár. Hét gyermek édesanyja. Részt vett a Mindszenty József  Római Katolikus Általános Iskola iskolaszervező bizottságában. A Leopold Mozart Zeneiskola alapítványának hosszú évekig volt kuratóriumi elnöke.  A Budaörsi Plébánia keretén belül társaival mintegy 20 éve asszonykört hoztak létre, bálokat szerveztek, az Egyházközségi Képviselő Testületben dolgoztak. Női lelki napokat szervezett éveken át. A Családakadémia Egyesület keretében több éven át előadás-sorozatot szervezett házaspárok részére. A Párkapocs Egyesület létrehozásában és munkájában vesz részt férjével együtt, hiszen szívügyük a házasságra való jó felkészítés. Aktívan részt vesz a Karitasz Egyesület Budaörs munkájában.

 

Karikó Éva – újságíró, könyvkiadói szerkesztő, kiadványszerkesztő, és személyközpontú mentálhigiénés segítő szakember, a Budaörsi Párkapocs Egyesület vezetőségi tagja, a Szerelmi 7próba egyik főszervezője.

 

Csányi Anna – mentortanár: Városszerte elismert pedagógus, városi tanulmányi verseny szervezésével elismerést vívott ki pedagógustársaitól és a város vezetésétől egyaránt. Anna a kollégák szakmai és pedagógiai munkájának összehangolásában és szakmai igényességének kialakításában és fejlesztésében nagy szerepet vállal. Nagy fokú szakmai elkötelezettségét és lelkesedését folyamatosan kivetíti közvetlen környezetére és munkatársaira is. Német nemzetiségi származásúként fontos számára a hagyományaik ápolása, így tanítványaival statisztaként időről időre részt vesznek a Budaörsi Passió előadásokon tanítványaival együtt. A Budaörsi Nő csapatába való bekerülését nagymamája emlékének ajánlotta.

 

 

budaorsinofotokiallitasmegnyito2019 (8)

 

budaorsinofotokiallitasmegnyito2019 (10)

 

budaorsinofotokiallitasmegnyito2019 (6)

 

budaorsinofotokiallitasmegnyito2019 (1)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.