Már ma sztájkba lépnek a Tesco dolgozói

(Budaörs, 2017. szeptember 8. – Budaörsi Infó) 2017. szeptember 8-án  16 órától 24 óráig, illetve szombat délelőtt tíz órától éjfélig szólítják sztrájkba a Tesco-alkalmazottakat.

Pontos számot nem tudunk arról, hogy hányan tagadhatják majd meg a munkát, de az összes dolgozót arra kérik, hogy csatlakozzon a munkabeszüntetéshez.

A Tesco dolgozóit képviselő KDFSZ 25 százalékos béremelést követel, ami 14 milliárd forintnyi ráfordítást jelentene a cégnek.

A szakszervezet célja, hogy az áruházláncnál a legalacsonyabb béren foglalkoztatott munkavállaló fizetése is közelítse meg a bruttó 200 ezer forintot.

Azt is elvárják, hogy a munkavállalói létszámot 15 százalékkal emelje a cég. A szakszervezet követeli továbbá, hogy a külső munkaerő – az alvállalkozók által foglalkoztatottak – létszáma a teljes munkavállalói körhöz viszonyítva ne haladhassa meg a 15 százalékot.

A szakszervezet szükségesnek tartja azt is, hogy a vállalat a költségvetéséből a munkaeszközökre fordítható összeget a jelenlegi 13 százalékról emelje 30 százalékra.

Az előírások szerint a munka beszüntetését az adott napon előzetesen minden résztvevőnek jeleznie kell a főnökeinek.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.