Adománygyűjtés a Gyepük Népe Alapítvány segítségével

(Budaörs, 2017. február 3. – Budaörsi Infó) Tündik Tamásról, a Budaörsi Szélrózsa Néptáncegyüttes vezetőjéről már többször olvashattak hírportálunkon. Legutóbb a Hauser József Városi Közművelődési Díjjal tüntették ki. Most pedig adomány gyűjtésbe kezdett, hogy segítsen egy külsőrekecsini családnak, akiknek leégett a házuk. A felhívást olvassák el a cikkünkben. 

 

 

 

Kedves jólelkű és önzetlen adományozók!

 

Gyurka Bálint (Valentin) moldvai magyar tanítónak Külsőrekecsinben (Románia, Moldva, a történelmi Etelköz területén) 2017. január 9-én hétfőn éjszaka drámai körülmények között kigyulladt és leégett a háza.

Feleségével és négy gyermekével még időben ki tudott menekülni a lángoló házból, ami teljesen kiégett. A lángok martaléka lett minden vagyonuk, eszközük, családi ereklyéik és személyes féltett tárgyaik, fotóik, családjuk rövid történelme.

 

leegetthaz

 

Gyurka Valentin azon elhivatott, igaz szívű és elkötelezett tanítók közé tartozik, akik a pedagógiát Magyarországon elvégezve visszamentek saját moldvai csángó falujukba a magyar nyelvet tanítani. Ritka kivételnek számítanak ezek az értékek és Ő igazán megérdemli a közös összefogás által adható segítséget.

Gyurka Valentin nem adta fel, továbbra is helyben dolgozik, újra szervezi életüket, tervezi jövőjük újraépítését.

 

leegetthaz4

 

Kérek minden olyan magánszemélyt, vagy céget, akik elsősorban pénzadományukkal segíteni tudnák a ház tavaszi újraépítését, csatlakozzanak a Gyepűk Népe Alapítvány adománygyűjtő tevékenységéhez, hogy a ház nyáron elkészülhessen, a bútorokat, egyéb berendezéseket pótolni lehessen.

Az adományokat a Gyepűk Népe Alapítvány is befogadja és célba juttatja. Az alapítvány húsz éve táboroztat és utaztat moldvai csángó gyermekeket táborokra, népművészeti versenyekre, találkozókra Magyarországra és Erdélybe, szervez nyáron táborokat és nyári iskolákat Külsőrekecsinben, melyek szervezésében igaz barátunk, Gyurka Valentin is sokat segített. Kétszer ad, aki gyorsan ad. A 100.000.-Ft feletti adományokat egy szép, a Moldvai Csángók életét bemutató színes Csoma Gergely fotóalbummal szeretnénk megköszönni.

 

leegetthaz2

 

Átutalás esetén a Gyepűk Népe Alapítvány pénzforgalmi jelzőszáma az OTP Banknál: 11742173-20139672.

A közlemény rovatba feltétlen írják bele, hogy: adomány Gyurka Valentin házára.

Az adományokat személyesen is gyűjtöm, az alapítványi adományvonal: +36-30/698-6018.

Részemről az idén kapott állami pedagógiai kitüntetésemhez, az Apáczai-Díjhoz járó pénzjutalmat ajánlom fel.

 

Tisztelettel:

Tündik Tamás, a Budaörsi Szélrózsa Néptáncegyüttes vezetője

Csokonai Életmű-és Apáczai Pedagógiai-Díjas néptáncoktató,
Táncház Éremmel és a budaörsi Hauser József Közművelődési díjjal kitüntetett
koreográfus, néptáncművész alapítványi elnök, Gyepűk Népe Alapítvány

 

tundiktamas

Tündik Tamás

 

Budaörs, 2017.02.01.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.