Hauser József Városi Közművelődési Díjjal tüntették ki Tündik Tamást

(Budaörs, 2016, november 16. – Budaörsi Infó) 2016. november 16-án ülésezett a képviselő-testület. A napirendi pontokat követően ünnepi testületi ülésre került sor, ahol többek között átadták a Hauser József Városi Közművelődési Díjat is. Az idei kitüntetett Tündik Tamás. Gratulálunk!

 

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város kulturális életének fejlődése érdekében végzett kiemelkedő munka elismerésére alapította a Hauser József Városi Közművelődési Díjat 2003-ban.

A Díjat annak a személynek, vagy szervezetnek ítéli oda a Képviselő-testület aki hosszú időn keresztül eredményesen tevékenykedett Budaörs város kulturális, közművelődési életében, munkássága, magatartása példaként állítható mindannyiunk elé.

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntetett egy Budaörs címerrel gravírozott sorszámozott egyedi karórát is kap.

2016-ban TÜNDIK TAMÁS (a Szélrózsa Néptánc Együttes vezetője) érdemelte meg ezt a kitüntetést!

 

16_11_16_kepviselo_testulet_dijak-8

 

 

Tündik Tamásról:

1974-ben 19 évesen a táncházmozgalom első hullámával sikerült bekapcsolódnia a Bartók Táncegyüttesbe, azóta is néptáncol.

1976-87. között végezte el a néptáncos szakirányú iskolákat, majd táncház-vezetői diplomát kapott.

1993-ban Budaörsre költözött és családot alapított. Két fia jelenleg is a néptánccsoport tagjai, Tamás segítői.

1995-ben megalakította a „Szélrózsa” Néptáncegyüttest, mely gyermek és ifjúsági csoportjaival együtt jelenleg 350 tagot számlál. A néptáncegyüttes feladatai közé tartozik a néptánc oktatása, a népdal éneklés és a népi kultúra megismertetése és ápolása.  Munkája terén elhívatott, rendszeresen tart Budaörs óvodáiban és iskoláiban néphagyományokkal kapcsolatos foglalkozásokat. A néptáncegyüttes aktív szereplője a város kulturális életének.

 

 

tundik_tamas

 

1997 óta a Gyepűk Népe Alapítvány kuratóriumi elnöke és számos szakmai szervezet tagja. Az alapítvány segítségével közel 120 néptáncos tábort szervezett, melyben 2000-nél is több határon túli magyar gyermek találkozott a népi kultúrával.

Harmincöt éve vezet táncházakat Budapesten és Budaörsön gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

15 éve töretlen lelkesedéssel szervezi meg a „Virágok Vetélkedése” Kárpát-medencei Népdalénekes találkozót, melyre hazai és határon túli énekesek érkeznek.

Idén több elismerésben és kitüntetésben részesült:

– januárban Csokonai Vitéz Mihály – Alkotói Életmű Díjat vehetett át

– áprilisban Táncház Érmet kapott

– júniusban Apáczai Csere János pedagógiai szakmai díjat.

 

Tündik Tamás közművelődés terén végett munkássága példaértékű, Budaörs kulturális életében végzett kiemelkedő szakmai munkáját Budaörs Város Önkormányzata Hauser József Városi Közművelődési Díjjal ismerte el.  

 

Gratulálunk!

 

szelrozsafesztival3

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.