Csenger–Zalán Zsolt országgyűlési képviselő lakossági fórumot tartott Budaörsön

(Budaörs, 2016. március 2. – Budaörsi Infó) Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő 2016. március 1-jén lakossági fórumot tartott Budaörsön, a PostARTon “A képviselő válaszol” címmel.

 

 

Kérdéseket javaslatokat a helyszínen lehetett feltenni vagy előzetesen elküldeni, és a képviselő ezekre a helyszínen válaszolt.

A fórumot egy közel egyórás beszámolóval kezdte Csenger-Zalán Zsolt, amelyben egy makrogazdasági és politikai tájékoztatót tartott. Elmondta, hogy milyen áfa változások történtek az elmúlt években, mint például a sertéshús áfájának csökkenése vagy a személyi jövedelemadó változása, és hogy milyen pozitív változásokat hozott az Orbán kormány az ország életében, majd a migránsokról beszélt.

 

csenger_zalan_zsolt_sajtaj1

 

Elmondása szerint tavaly 7 millió migráns volt a környezetünkben, ma pedig 35 millió belső migráns van, a világban pedig összesen 90 millió. Véleménye szerint a migráns történetben a legborzasztóbb az, hogy rengeteg család éget fel maga mögött mindent egy jobb élet reményében, és sajnos csalódnia kell.

Az előadását követően a lakók tehettek fel kérdéseket neki, de az elején kiemelte, hogy a várost érintő ügyekben nem feltétlenül tud tájékoztatást adni, mert Zsámbékon lakik és ami az önkormányzat jogkörébe tartozik, abban nem ő, hanem a helyi képviselők tudnak segíteni.

A kérdések között elhangzott az is, hogy mit tervez tenni az országgyűlési képviselő annak érdekében, hogy a többségben lévő képviselő-testület összetételén változtasson. Csenger-Zalán Zsolt elmondta, hogy ő nem tud semmit tenni, ez a budaörsieken múlik, hogy kire adják le a szavazataikat.

Volt aki azt kérte, hogy a Fidesz jobban fókuszáljon a migráns ügyben arra, hogy kik a “felbújtók”, és őket keressék meg.

A Frankhegy helyzete is terítékre került, és a Felsőhatár úton lévő nehéz közlekedés kérdése is. Egy lakó elmondta, hogy ő a Felsőhatár utcánál lakik és már háromszor eltört a vízvezeték, az utak járhatatlanok, és mivel ez az utca Budapest és Budaörs határán van, ezért senki nem vállalja magára a felelősséget. A képviselő elmondta, hogy hozzá 17 település tartozik és ebben a kérdésben nem tud segíteni, ez nem az ő hatásköre.

Szóba került az is, hogy a társasházakban a lifteket ki kell cserélni és a kormány a Pest Megyei képviselőkkel egyeztet külön az ezzel kapcsolatos pályázatokról.

 

csenger_zalan_zsolt_sajtaj2

 

A lakossági fórum közel 3 órán keresztül tartott.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.