Budaörs pozitív példaként az osztrák sajtóban

(Budaörs, 2016. február 10. – Budaörsi Infó) Magyarország Ausztria lehetne címmel megjelent tegnap egy kenetes írás a bécsi székhelyű Die Presse-ben Mihály Andor tollából, amelyben a rendszerváltás utáni magyar politikai elit korrupciójának növekedését fordított arányosságban tárgyalja a magyar életszínvonal csökkenésével.

 

Az írás szerint Magyarországnak minden oka megvolt rá, hogy Ausztriához hasonló sikerpályát járjon be, hiszen a második világháború utáni osztrák újjáépítéshez utalt híres Marshall-segély mértéke – mai értékben számolva 7,2 milliárd euró – alig ötöde annak, amit Magyarország az Európai Uniótól támogatásként kapott a hozzá való csatlakozása óta (37 milliárd euró), mégsem néz ki úgy az ország, mint a pozitív példának felhozott Budaörs.

Ahol a szerző szerint tíz bank is segíti a pénzügyi kérdésekre megtalálni a választ, a munkanélküliség aránya harmada az országosnak és a már alig létező magyarországi szociális háló érintetlen.

Állítása szerint ez annak köszönhető, hogy a polgármesternek nem enyves a keze – ‚hosszúak az ujjai’ –, az elmúlt 25 évet arra használták fel vezetői szinten a városban, hogy a vállalkozásoknak ideális helyzetet teremtsenek, a poros utcákból virágokkal díszítettet varázsoljon a lakosok örömére.

Budaörs utcáin sétálva a szerző felteszi magának a költői kérdést: – Vajon Ausztriába érkeztem volna? Az orvosi ellátás működik, van egynapos sebészet, modern uszoda, jól felszerelt játszóterek, futball- és kosárlabdapálya, a parkokban ülőhelyek és asztalok, nyilvános WC egészségügyi papírral!

„Ilyen [mint Budaörs] lehetne az egész ország, ha a politikai elit túlnyomó része nem lopná meg saját országát, és ezt másnak sem engedné. Zsebtömés terén turbófokozatra kapcsolt Orbán Viktor maffiaállama. Amíg az előző baloldali kormány talicskával rabolt rá az adófizetők pénzére, Orbán a törvényhozás markolójával jön.” – írja a szerző a Mandiner fordításában.

 

http://diepresse.com/home/meinung/gastkommentar/4921648/Ungarn-haette-wie-Osterreich-sein-konnen-

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.