Terepbejárás a BTG-nél – Célegyenesben az új szelektív hulladékgyűjtési rendszer

(Budaörs, 2015. november 26. – Budaörsi Infó) Fejlesztik a hulladékgyűjtési rendszert Budaörsön, olvashatták korábbi cikkünkben. A 2015. november 10-ei sajtótájékoztatón a BTG munkatársai ismertették az új rendszert, a 2015. november 25-ei sajtótájékoztatóval egybekötött terepbejáráson pedig a média munkatársai meg is tekinthették az új berendezéseket.

 

Budaörsön jelenleg szigetes és zsákos szelektív hulladékgyűjtés folyik. Ezeknek az a hátránya, hogy a szigetes esetében még alacsony a visszagyűjtési hatásfok. A zsákos szelektív hulladékgyűjtést pedig ezen projekten belül ki tudják váltani edényzet segítségével. A lerakott hulladék mennyisége egyre csak nő, így itt volt már az ideje a fejlesztéseknek.

A projekt 2013. július – 2015. decembere között kerül megvalósításra, viszont a tényleges munka jövő tavasszal indul csak el. A gyártósor működtetéséhez 6 új munkaerőre lesz szükség, viszont nyolc főnek teremtenek majd új állást a gépsor mellett, hogy betegség esetén is legyen váltó ember – mondta el Tamás Ervin, a BTG ügyvezetője a Budaörsi Infó kérdésére.

 

btg_szelektiv_szemet_szelektalo_tamas_ervin

Tamás Ervin

 

A BTG Kamaraerdei út 1. szám alatt lévő telephelyén már megtalálható egy válogató mű és egy félautomata bálázó. A válogatómű, azt a célt szolgálja majd, hogy a nagy mennyiségű szelektív hulladékot korszerű módon tudják feldolgozni, előkészíteni az értékesítésre. Viszont ezek az eszközök csupán a pályázat egy részét képezik. Ezenkívül a pályázaton a BTG nyert még 6500 db 120 literes hulladékgyűjtő edényzetet, amit a zöld övezetben élő ügyfeleiknek fognak kiosztani, 600 komposztáló edényt, 15 darab 1-1-es konténert, két darab hulladékgyűjtő járművet, és egy forgózsámolyos rakodót is.

 

btg_szelektiv_szemet_szelektalo

Új gépjárművek

 

btg_szelektiv_szemet_szelektalo2

Fél autómata bálázó

 

btg_szelektiv_szemet_szelektalo6

Válogatómű

 

btg_szelektiv_szemet_szelektalo67

Hulladékgyűjtő jármű

 

A projekt teljes nettó költség: 296.875.000,- Ft

Önerő: 14.843.750,- Ft

Ebből NFM Önerő támogatás: 12.982.500,- Ft

Tényleges önerő igény: 1.861.250,-Ft

 

(Budarösi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.