A Budaörsi Sport Club versenyzőinek októberi eredményei

(Budaörs, 2015. november 08. – Budaörsi Infó) Nézzék meg cikkünkben a Budaörsi Sport Club játékosainak, versenyzőinek 2015. októberi eredményeit.

 

Asztalitenisz:

Eredmények (október):

Október 3: NB I-es Férfimérkőzés: Budaörsi 2i SC – PEAC Kalo-Méh II: 12-6 (Nagy 4, Dohnál 1, Lele 3, Pósfai 3, Nagy-Kudlik páros)

Október 4: NB II-es Férfimérkőzés: Budaörsi 2i SC – Gödi SE: 10:8 (Várnai 3, Solti 1, Nagy 2, Bachman 1, Solti-Várnai páros)

Megyei mérkőzés: Budaörsi 2i SC – Prémium Gyáli ASE: 17:0 (Lotz 4, Melay 4, Makranczi 4, bíró 4, Lotz-Bíró páros)

Október 7: Extra Ligás Női mérkőzés: Budaörsi 2i SC – Univer-Sport Kft.: 7:0 (Pergel 2, Fazekas 2, Varga 2, Pergel-Fazekas páros)

Október 9-11: ETTU Kupa Női mérkőzés: A budaörsi lányoknak csoportgyőztesnek kellett lenniük a Spanyolországban megrendezésre kerülő ETTU Kupa selejtezőn, ahhoz, hogy tovább juthassanak a már egyenes kieséses rendszerben folytatódó főtáblára. Mind a három mérkőzésüket magabiztosan megnyerték a budaörsiek, így nem volt kérdés, hogy ott a helyük a legjobb 16 együttes között.

Budaörsi 2i SC – Tecnigen Linares (spanyol) 3:1
Budaörsi 2i SC – Tennistavolo Zesus (olasz) 3:1
Budaörs 2i SC – Toledos (portugál) 3:0

Azóta megtörtént a főtábla sorsolása és a budaörsi lányok a GDCS Juncal, portugál csapattal fognak megküzdeni november 21-én Portugáliában.

Október 11: NB I: Győri Elektromos VSK – Budaörsi 2i SC: 14:4 (Kudlik 2, Nagy 1, Lele 1)

Október 16. KSZL mérkőzés: Budaörsi 2i SC – SVNO Ströck: 3:6 (Pergel 2, Pergel-Fazekas)

Megyei mérkőzés: Kakucs Községi SE – Budaörsi 2i SC: 11:7 ( Lotz 1, Császár 1, Bíró 2, Makranczi 2, bíró-Lotz páros)

Október 17: Extra Ligás Női mérkőzés: Budaörsi 2i SC – Hufbau-Akker Soltvadkerti TE: 7:0 (Pergel 2, Fazekas 2, Peterman-Varga 2, Pergel-Fazekas páros)
NB I-es Férfimérkőzés: Budaörsi 2i SC – Honvéd Szondi SE: 15:3 (Dohnál 4, Nagy 3, Kudlik 3, Lele 3, Lele-Dohnál páros, Nagy-Kudlik páros)

Október 18: NB II-es Férfimérkőzés: Esztergomi ASE –Budaörsi 2i SC: 7:11 (Nagy 4, Várnai 2, Solti 2, Rákos 2, Nagy-Rákos páros)

Megyei mérkőzés: Budaörsi 2i SC –Eurokapu SE II: 15:3 (Makranczi 4, Bíró 3, Lotz 3, Miklós 3, Bíró-Lotz páros, Makranczi-Melay páros)

Október 19: Extra Ligás Női mérkőzés: Budaörsi 2i SC – Szekszárd AC: 3-6 (Pergel 2, Pergel-Fazekas páros)

Október 27: KSZL mérkőzés: Budaörsi 2i SC – Szlovén U 21: 6:2 (Pergel 3, Fazekas 2, Pergel-Fazekas práos)

 

Atlétika:

A BSC atlétái a szokásos zalakarosi edzőtárban töltötték az őszi szünetet. A jó körülmények, a családi hangulat, és az áldozatos munka jellemezte a hetet. A következő idény kimagasló reménységeit immáron Jankovics Dániel a BSC legfrissebb igazolása is erősítette. Dániel egyéni csúcsa magasugrásban 2.18 méter.

 

Atletika

 

Judo:

Eredmények (2015.október):

U23 Magyar Bajnokság:

Az UTE judoterme adott otthont a 2015. évi U23 Magyar Bajnokságnak. Három Budaörsi versenyző mérlegelt a versenyt megelőző napon. Siroki Ibolya az 57 kg-ban bronzérmet szerzett.
Ömböli Renátó a 100 kilós fiúk között szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel a verseny végén. Polyák Krisztina a 63 kg-ban a 2015. évi junior rangsor-elsőségét megkoronázva a súlycsoport győztese, aranyérmes, ezzel U23 Magyar Bajnok lett! Kriszti ezzel ebben az évben a Junior után a második Magyar Bajnoki címét szerezte meg.

 

U23 Judo

 

Junior B Országos Bajnokság:

2015. október 17-én Cegléden került megrendezésre a junior korcsoport első és másodéves versenyzőinek Magyar Bajnoksága. Sárhegyi Gábor a 73 kg-ban első mérkőzését wazari-val nyerte, A következő meccsről vereséggel jött le a tatamiról, de a vigaszágon folytathatta a versenyzést.

Itt már nem hibázott a budaörsi versenyző, két ippon győzelem után a bronzéremért küzdhetett. A bronzmeccsen wazarival verte ellenfelét. A három győzelem után a dobogó harmadik fokára állhatott fel, bronzérmes lett.

 

Budapest Bajnokság:

Hosszú műszakban voltak judósaink október 24-én az UTE judótermében. Az idei Budapest Bajnokságon hat Budaörsi versenyzőt neveztünk. A legfiatalabbak között Murányi Ádám a 24 kg-ban és Kiss Szabolcs a 30 kg-ban állhatott tatamira. Ádám valamennyi mérkőzését magabiztosan nyerte, így az eredményhirdetéskor a dobogó legfelső fokára állhatott fel, Budapest Bajnok lett. Kiss Szabi ezen a versenyen kénytelen volt megelégedni az ötödik helyezéssel.  A diák C korcsoportos lányok között szerepelt Ódor Veronika, ő bronzérmes lett. A diák C-s fiúk 33 kilós súlycsoportjában Kiss Levente három nyert meccs után állhatott tatamir a a döntő mérkőzésre. Levi magabiztosan hozta ezt a meccset is, így megszerezte a második budaörsi aranyérmet és Budapest Bajnoki címet.

Késő délután kezdődött csak a fiatalabb korcsoportok után a serdülők versenye. A Budaörsiek közül Beringer Dominik (50 kg) és Murányi Tamás (66 kg) kezdte meg a küzdelmek sorát. Mindketten négy-négy győztes meccsel súlycsoportjuk győztesei lettek, ezzel még két aranyat felírva a Budaörsiek számlájára.

Mérlegünk ezen a versenyen: hat versenyző, négy aranyérem, egy bronzérem és egy ötödik helyezés.

 

Karate:

Eredmények (2015. október):

Október 3-án Horvátországban versenyeztek karatésaink. A Cro Open egy komoly nemzetközi kvalifikációs verseny volt a ciprusi korosztályos EB-re ami februárban lesz. Klubunkból Lakatos Nóra U21-es versenyző komoly esélyekkel indult el a versenyen. Szerb, francia, szlovák és horvát ellenfelek legyőzése után Nóri a döntőben honfitársát verve megnyerte a Cro Opent így ő vihette haza az aranyérmet.

Október 24-én a BSC karate szakosztálya és a Fortuna karate egyesület közös szervezésével részt vettek versenyzőink a Hungarian Openen, ami szintén nemzetközi kvalifikációs verseny volt.

 

A végleges lista a hivatalos eredmények alapján:

Kata:
2. Forgács Tamás, Junior Kata

Kumite:
3. Ország Vitéz Mátyás, 8-9év, Utánpótlás Fiú kumite -30kg
2. Németh Kristóf, 8-9év, Utánpótlás Fiú kumite +30kg
1. Bardócz Barnabás, 10-11év, Utánpótlás Fiú kumite -35kg
3. Németh Csaba, 10-11év, Fiú kumite -35kg
3. Geréd-Király Péter, 10-11év, Fiú kumite -40kg
1. Oláh Donát, 10-11év, Fiú kumite -45kg
2. László Zsombor, 10-11év, Fiú kumite -45kg
5. Gulrich Ferenc, 10-11év, Fiú kumite -45kg
5. Szabó Csongor, 12-13év, Fiú kumite -40kg
3. Mészáros Botond, 12-13év, Fiú kumite -57kg
2. Geréd-Király Tamás, Fiú Kadet kumite -52kg
5. Kardos Tamás, U21 Fiú kumite -67kg
1. László Ingrid Bíborka, 8-9év, Utánpótlás Lány kumite -30kg
5. Békei Emese, 8-9év, Utánpótlás Lány kumite -30kg
1. Ormosi-Marek Lili, 8-9év, Utánpótlás Lány kumite +30kg
5. Braun Barbara, 10-11év, Utánpótlás Lány kumite – és +30kg összevontan
1. Maglucz Rita, 12-13év, Utánpótlás Lány kumite – és +30kg összevontan
2. Szilágyi Zsófia, 12-13év, Utánpótlás Lány kumite – és +30kg összevontan
3. Borbás Hedvig, Lány Kadet kumite -47kg
1. Szedő Luca, Lány Kadet kumite +54kg
1. Lakatos Nóra, U21 Lány kumite -55kg
1. Juhász Bernadett, U21 Lány kumite -68kg

A hivatalos összesítés alapján a Budaörsi SC. lett a 2. legeredményesebb klub.

 

karate

Tenisz:

Eredmények (2015. október):

2015.10.3-6 között rendezték meg Budapesten a Köbe- Fortuna Kupát. Szendrői László és Tili Balázs is indult ezen a versenyen. Balázs, sajnos, kiesett a 2. fordulóban (16 között), László viszont megnyerte a versenyt.

2015.10.10-11 között két versenyt is rendeztek Budapesten. A II. MTSZ Master versenyen Müller Nikinek nem sikerült a verseny és kiesett az 1. fordulóban. A Kőér Kupán, viszont, Kótány Katica 2. lett.

 

Úszás:

Eredmények (2015.október):

Októberre lassan beindul az év végi versenyszezon. A decemberig tartó ciklusban kevés, de annál fontosabb versenyeken fogunk részt venni. Ennek első állomásai voltak a 2015. évi Pest Megyei Csapatbajnokság III. fordulója és a V. Matrica Kupa Százhalombattán. A felkészülés eleji terhelés egyáltalán nem mutatkozott a gyerekeken egyik versenyen sem.

Monoron a csapatbajnokságon versenyzőink teljesítményére nem lehetett panasz. Ennek eredményeként 5 aranyat, 6 ezüstöt, valamint 11 bronzot (amiből 3 érem a váltóink érdeme) sikerült bezsebelnünk. A hétvége másik eseménye a szokásos Jövő Bajnokai régió válogatott felmérő volt, ahol a programban résztvevő gyerekeknek 800m gyorsot kellett teljesíteniük ahol bizonyították, hogy felkészülésünk jó úton halad.

Nagyobb volumenű verseny volt az V. ’Matrica’ Kupa, ahol nagyobb budapesti és vidéki, valamint külföldi egyesületek is részt vettek. A gyerekek egy-egy versenyszám kivételével javítottak addig legjobb időeredményeiken.

Összesen 14 érmet gyűjtöttünk be, ebből 6 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérem. Ezen kívül a számos 4.-8. helyezésünknek is köszönhetően a 34 résztvevő egyesületből 11. helyezettek lettünk az egyesületi pontversenyben. Előttünk csak nagyobb létszámú, nagyobb múlttal rendelkező csapatok végeztek.

A hónap harmadik kiemelkedő eseménye volt Október 22-én szintén Százhalombattán a Jövő Bajnokai programban résztvevő gyerekek rendhagyó felmérő edzése. Azért rendhagyó, mivel az edzésen részt vett Kiss László szövetségi kapitány Úr, Dr. Hargitay András utánpótlás szöv. kapitány Úr, valamint egy orvosi stáb. A felmérőn a szövetségi kapitány Urak szakmai tanácsokkal látták el az edzőket, kiemelték az esetleges hiányosságokat, pozitívumokat. A gyerekek egy teljes körű orvosi vizsgálaton is részt vettek, melyen biológiai érettségüket, testi fejlettségüket vizsgálták.

(forrás: BSC)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.