Tavaszköszöntő családi hétvége a Régészeti Múzeumban és a Csiki Pihenőkertben

Március 28-án szombaton délelőtt 10 órától, egy már hagyománnyá vált római kori tavaszköszöntő fesztivállal várja Flóra istennő a Régészeti Múzeum kertjébe érkező családokat. Március 29-én vasárnap délelőtt 10 órától, a Csiki Pihenőkertben honfoglalás-kori családi nappal köszöntik a tavaszt.

 

A “Floralián” a vendégeket római ruhában fogadják a szervezők, római kori receptek alapján készülnek az ételek bográcsban és kemencében és a játékok, a kézműves foglakozások is ehhez a korszakhoz, valamint a közelgő húsvéthoz kapcsolódnak. Ezért a kertben nyuszikat és kiscsirkéket is lehet majd simogatni. A virágokkal feldíszített római szentélyben az istennőnek lehet majd áldozatot bemutatni és jóslatot kérni. A belépés díjtalan. (www.regeszetimuzeum.hu)

Március 29-én vasárnap délelőtt 10 órától, a Csiki Pihenőkertben honfoglalás-kori családi nappal köszöntik a tavaszt és az új szezon kezdetét a szervezők. A “Megújuló Földanya Ünnepén” a jelmezes és kézműves történelmi programok mellett, íjászbajnokság és lepénysütés is várja a látogatókat. A vidám és talányos rovásírásos feladatokkal, kincskereséssel színesített kalandok után a játszótéren és a sportpályákon kapcsolódhatnak ki a fiatal és idősebb “honfoglalók”. A belépés díjtalan. (www.csikipihenokert.hu)

 

csiki-tavasz-2015

floralia-2015

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.