Szombattól csak a dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér között járnak nagykörúti villamosok

Szombattól két hónapig felújítási és garanciális javítási munkák, valamint a budai fonódó villamos kiépítése miatt a dél-budai végállomásokról csak a Blaha Lujza térig közlekednek a 4-es és 6-os villamosok – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

 

Mint írták, komplex, összehangolt felújítási és karbantartási munkák kezdődnek a nagykörúti villamos vonalán a Széll Kálmán tér és az Aradi utca között. A Margit híd budai hídfőjénél, a Keleti Károly utca, valamint a Széna tér környékén és a Széll Kálmán téren a vágányépítés miatt újabb lezárásokkal és forgalomkorlátozásokkal folytatódik a budai fonódó villamoshálózat kialakítása.

A BKV ezekkel összehangolva végzi el a 4-6-os pályájának felújítását az Aradi utca és a Tátra utca között. A Széll Kálmán tér és a Blaha Lujza tér között 4-6-os jelzéssel villamospótló busz viszi az utasokat a Nagykörúton, éjjel pedig a teljes vonalon buszok közlekednek.

Változik továbbá a 91-es és 191-es, a 116-os, valamint a 931-es busz menetrendje is.

A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy a Széll Kálmán térről és a Széna tér felé vezető kétszer kétsávos útpálya jobb oldali két sávját közmű- és vágányépítés miatt lezárják, ezért a forgalom a bal oldali útpályán, irányonként egy sávon haladhat. Emellett jövő csütörtöktől több hónapra egyirányúsítják a Várfok utca Vérmező út és Csaba utca közötti részét a Csaba utca felé, a Szent István körúton, valamint a Margit híd budai hídfője és a Széna tér között több szakaszon is vágányfelújítási, valamint -építési munkák akadályozzák majd a közúti forgalmat várhatóan május közepéig.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.