A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek, és a bukósisak használatát ellenőrizték a rendőrök

A TISPOL országos akciója során 3463 alkalommal állapították meg a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztását a rendőrök.

 

A rendőrség a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) 2015. évi ellenőrzési terve alapján 2015. március 9. és március 11. között tartotta meg a TISPOL SEATBELT elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését. Az európai kampány keretében ezúttal a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizték kiemelten a rendőrök.

A járművek ellenőrzése során 3406 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 2956 esetben – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. A gyermekbiztonsági rendszert 51 alkalommal nem használták, míg 6-an bukósisak nélkül közlekedtek.

A hatóságok 26 alkalommal intézkedtek közbiztonsági jellegű jogsértések – vagyon elleni, kábítószerrel, valamint illegális migrációval kapcsolatos bűncselekmények elkövetésének gyanúja – miatt, ebből 9 esetben körözés hatálya alatt álló személyt fogtak el.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.